Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Secția de oncologie cu spitalizare de zi, al Spitalului Municipal Aiud, prinde contur: Când ar putea fi finalizată investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Secția de oncologie cu spitalizare de zi, al Spitalului Municipal Aiud, prinde contur: Când ar putea fi finalizată investiția

Spațiul destinat proiectului pentru secția de oncologie medicală cu spitalizare de zi, din cadrul Spitalului Municipal Aiud, începe să prindă contur. Finalizarea întregii investiție este estimată în prima jumătate a anului viitor.

„În dorința noastră de a fi mereu aproape de pacienți, revenim astăzi cu informații despre demersul Spitalului Municipal Aiud de dezvoltare a secției de oncologie medicala cu spitalizare de zi.

Suntem într-o etapă în care spațiul destinat viitoarei secții prinde contur. Proiectul este gândit încă din anul 2021 când, în schema de personal a Spitalului Municipal Aiud, a fost înființat postul de medic oncolog. Acesta a fost ocupat de doamna doctor Raluca Stanciu.

Implementarea efectiva a proiectului s-a realizat cu concursul actualei administrații a spitalului prin supunerea lui aprobării Consiliului de Administrație. Următorul pas a fost obținerea avizului DSP și apoi începerea lucrărilor de reabilitare a spațiului într-o aripă a spitalului vechi. Acest demers este posibil ca urmare a colectării de fonduri din diverse surse: ne-am bazat, bineînțeles, pe susținerea autorităților locale,dar și pe numeroase donații primite din partea unor instituții private.

Scopul este acela de amenajare a unui spațiu modern și corespunzător echipat care va cuprinde 6 fotolii destinate chimioterapiei, o componentă principală în tratamentul bolilor oncologice. Acest compartiment de oncologie medicală cu spitalizare de zi va permite pacienților să desfășoare tratamentul oncologic fără a se mai deplasa în centrele suprasolicitate din apropiere: Alba Iulia, Cluj Napoca sau Târgu Mureș.

Citește și: Medicii care vor mai trimite pacienți către spitalele private, sancționați disciplinar: Ar putea primi interdicția de a mai practica meseria

Cancerul este a doua cauză de mortalitate în România, după bolile cardiovasculare. Prin dezvoltarea acestui proiect, pe care noi credem ca îl vom finaliza în prima jumătate a anului 2024, și prin eforturile susținute de reîmprospătare și diversificare a resursei umane încercăm menținerea Spitalului Municipal Aiud la un standard cât mai înalt în ceea ce privește serviciile medicale oferite.

Căutăm în permanență abordări noi, căutăm integrarea de noi specialități medicale în practica medicala a instituției, încercăm să răspundem cât mai bine nevoilor medicale a populației din zona de adresabilitate. Ne dorim să fim sensibili la sugestiile constructive ale pacienților noștri pentru a fi cât mai eficienți în implementarea acestor deziderate”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Aiud, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium Un șofer din Abrud a fost testat pozitiv la substanțe psihoactive, după ce a fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium. Citește și: Dosarul „bordelului cu minore” de la Abrud: 8 ani de închisoare pentru proxenetul care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea