Rămâi conectat

Actualitate

15.000 de brățări electronice vor fi achiziționate în anul 2022. Lucian Bode: „În a două parte a anului putem vorbi de implementarea acestui proiect pilot”

Ziarul Unirea

Publicat

în

15.000 de brățări electronice vor fi achiziționate în anul 2022. Lucian Bode: „În a două parte a anului putem vorbi de implementarea acestui proiect pilot”

Primele 15.000 de brățări electronice vor fi achiziționate de către statul român, în acest an. Guvernul intenționează să adopte în cursul săptămânii viitore proiectul conform căruia vor fi cumpărate kiturile necesare pentru aceste sisteme.

Ele vor funcționa într-un program pilot, din care vor face parte și peste 500 de polițiști, pe care Ministerul de Interne se pregătește să îi recruteze.

Operaționalizarea brățărilor electronice este o provocare, spune ministrul de interne într-un interviu Digi24.

Anul trecut au fost peste 45.000 de agresiuni în familie, iar numărul celor care au încălcat ordinele de protecție a crescut cu 18%.

Lucian Bode: În a două parte a anului mai exact putem vorbi de implementarea acestui proiect pilot la nivelul a trei județe și București.

Reporter: Care sunt județele?

Lucian Bode: Deocamdată analizăm, să vedem cum funcționează sistemul, semnalul.

Reporter: Cine va purta aceste brățări?

Lucian Bode: Cei care primesc ordin de protecție și evident cel considerat agresor și atunci semnalul când se apropie mai mult decât prevăd reglementările legale va fi transmis automat. De aceea ne trebuie acest soft să putem să transmitem în timp real și în timp real să intervenim. Degeaba este transmis, dacă nu avem echipe, patrule, care să intervină imediat și să oprească o eventuală agresiune.

„Dispozitivul electronic de supraveghere mobil se montează pe glezna persoanei supravegheate. Prin excepție, dispozitivul electronic de supraveghere mobil se montează pe brațul persoanei atunci când montarea pe gleznă nu este fizic posibilă sau este contraindicată medical. (…) Organul de supraveghere și/sau operatorul tehnic are dreptul și obligația de a verifica inopinat, în orice moment al zilei, periodic ori la sesizare, dispozitivele electronice de supraveghere alocate persoanei supravegheate”, potrivit legii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea