Rămâi conectat

Cultură Educație

13 medici din Alba au devenit formatori în primul ajutor de bază

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crucea Roşie Română Filiala Alba a continuat implementarea proiectului „Sistem Naţional Standardizat în Prim Ajutor de Bază al Crucii Roşii Române” cu organizarea unui curs de formare de formatori în prim ajutor de bază pentru 13 medici care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Alba şi a unui curs de prim ajutor pentru 18 voluntari ai filialei. Aceste cursuri s-au derulat în cadrul Centrului Teritorial de Formare în Prim Ajutor de Bază Alba, în conformitate cu normele europene şi naţionale. „Sesiunile de instruire a formatorilor s-au desfăşurat sub coordonarea celor doi medici formatori de formatori ai filialei noastre, dr. Liviu Ciocodeică şi dr. Horia Timiş şi au constat în două module: pedagogic şi prim ajutor”, a precizat directorul Filialei Alba a Crucii Roşii, Adrian Duşa. În ceea ce priveşte cursul de prim ajutor destinat voluntarilor acesta a presupus o instruire teoretică şi una practică, completate de aplicaţii pe teme specifice. „Prin realizarea acestor cursuri se urmăreşte atingerea a două dintre obiectivele principale ale proiectului mai sus menţionat, respectiv: informarea şi educarea populaţiei cu privire la importanţa dobândirii cunoştinţelor de prim ajutor; creşterea impactului pozitiv al intervenţiilor de prim ajutor în salvarea vieţii, ştiut fiind faptul că primele momente ale intervenţiei sunt/pot fi decisive”, a menţionat Adrian Duşa.
Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba organizează cursuri de prim ajutor şi pentru şcoli de şoferi şi conducători auto, firme private sau de stat, instituţii publice, lucrători din orice domeniu de activitate, voluntari, şcolari. Cei care sunt interesaţi pot afla mai multe informaţii în acest sens la numărul de telefon: 0258/812257. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea