Rămâi conectat

Ştirea zilei

12 cazuri CONFIRMATE pozitiv cu COVID-19 la Cugir: Persoanele infectate se află internate la spitalele desemnate să trateze pacienții cu coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Cugir până la acest moment, sunt confirmate 12 cazuri de infectări cu noul coronavirus. Potrivit Primăriei, pacienții bolnavi sunt internați în spitalele desemnate să trateze COVID-19 din Alba Iulia, Blaj și Aiud.

„În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, întrunit în data de 17 aprilie, a fost prezentată situația orașului Cugir în contextul pandemiei de coronavirus. Până la această dată, pe teritoriul localității există 12 cazuri confirmate cu COVID-19. Persoanele infectate se află internate la spitalele desemnate să trateze COVID-19 din Alba Iulia, Blaj și Aiud (reamintim că potrivit Strategiei județene de prevenire/combatere a infecției cu noul coronavirus, Spitalul Orășenesc Cugir nu este centru de tratare COVID-19).

În momentul de față, în localitate sunt izolate 21 persoane, care fac parte dintr-un număr de 12 familii. Alte 168 de persoane au primit recomandare din partea autorităților locale de a se autoizola, întrucât s-au aflat în contact cu una dintre cele 9 persoane a căror teste sunt în lucru.

De la începutul Stării de Urgență și până în momentul de față, au ieșit din izolare 200 de persoane.

Pentru a identifica vârstnicii din localitate care sunt singuri, bolnavi sau fără aparținători, SPAS Cugir a evaluat un număr de 2516 persoane vârstnice. Dintre acestea, 259 sunt în risc crescut, iar 770 sunt în risc mediu. Acest lucru înseamnă că 1029 de vârstnici au nevoie de sprijin pentru cumpărături și pentru ridicarea de rețete și tratament medical..

Ca măsură împotriva răspândirii coronavirus, Primăria Cugir a montat dispensere cu soluții dezinfectante la fiecare scară de bloc. În continuare, incluziv astăzi și luni, se vor continua acțiunile de dezinfectare a scărilor de bloc, a străzilor, trotuarelor, locurilor de joacă pentru copii și parcurilor, conform programului stability și comunicat opiniei publice.

În ceea ce privește distribuirea Paștilor, se vor respecta directivele stabilite la nivel național, astfel că fiecare credincios va primi Sfintele Paști acasă. În zona blocurilor, parohiile au identificat un responsabil la fiecare scară care va primi pâinea și vinul ambalate ermetic, urmând să distribuie mai departe vecinilor. Trebuie subliniat că responsabilii și voluntarii fiecărei parohii vor purta ecuson și banderolă albă pentru a putea fi identificați.

Pentru ca acțiunea de distribuire a Pastiilor să se desfășoare în condiții de siguranță, Primăria Cugir a împărțit mănuși și măști de protectie fiecărei parohii în parte, în funcție de necesarul comunicat anterior”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea