Rămâi conectat

Curier Județean

12 – 16 noiembrie: Simpozion de creaţie literară „Liter-Art”, ediţia a IV-a, la Penitenciarul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

În săptămâna 12 – 16 noiembrie, Penitenciarul Aiud în colaborare cu Fundaţia „Inter-Art” Aiud organizează cea de-a IV-a ediţia a simpozionului „Liter-Art”.

Manifestarea cu caracter literar – artistic își propune să reunească persoane din medii diferite: deţinuţi, funcţionari angajaţi ai penitenciarului şi creatori literari din comunitatea locală. Iniţiativa, aflată la cea de a IV-a ediţie, oferă participanţilor – în primul rând deţinuţilor – oportunităţi deosebite de dezvoltare personală.

Printre demersurile cu caracter educaţional care au avut rezultate bune şi foarte bune, în sensul oferirii de utilitate timpului petrecut în detenţie, se numără implicarea persoanelor private de libertate în diferite proiecte cu caracter artistic. Activitatea de creaţie literar – artistică a contribuit la sprijinirea eforturilor specialiştilor din educaţie în vederea atingerii unor obiective specifice de schimbare pozitivă. Deşi în numeroase cazuri schimbarea a fost mai puţin bruscă, aceasta nu a fost mai puţin semnificativă. Arta, indiferent de forma de manifestare, oferă deţinuţilor oportunităţi unice pentru a înţelege lumea şi propria persoană, de a crea o identitate culturală proprie.

Activităţile simpozionului se desfăşoară în Clubul Petre Țuțea din incinta penitenciarului şi implică 8 persoane private de libertate cu abilităţi de creaţie literară, 2 invitaţi din comunitate şi 4 angajaţi ai penitenciarului. Domeniile abordate sunt poezie, proză scurtă şi grafică.

La finalizarea proiectului, organizatorii îşi propun să selecteze şi să publice într-un volum creaţiile realizate, precum şi să promoveze acţiunea ca model de bună practică în sistemul penitenciar.              

           


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi și sâmbătă: Acțiuni de ecologizare la Cugir, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024 Primăria Cugir organizează joi și sâmbătă două acțiuni de ecologizare în oraș, în cadrul campaniei “Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024. Citește și: Primăria Cugir va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea