Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

11 septembrie: 20 de ani de la atentatele care au lovit în inima Americii. Aproape 3.000 de persoane și-au pierdut viața în atacurile sinucigașe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
11 septembrie: 20 de ani de la atentatele care au lovit în inima Americii. Aproape 3.000 de persoane și-au pierdut viața în atacurile sinucigașe

La data de 11 septembrie anul curent sunt comemorați 20 de ani la teribilele atacuri teroriste care au lovit New York-ul și Pentagonul. În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

În ceea ce a rămas în istorie drept cel mai grav atac terorist din istoria SUA, atacatorii au prăbușit avioanele în turnurile World Trade Center și Pentagon, în timp ce un al treilea atac plănuit, la clădirea Capitoliului, a eșuat după ce pasagerii au reușit să-i oprească pe teroriști.

Primul avion (American Airlines 11) a lovit turnul de nord al World Trade Center la ora 8:46, între etajele 93 și 99.

La mai puțin de 20 de minute, la 9:03, al doilea avion (United Airlines 175) a lovit turnul de sud, între etajele 77 și 85.

Al treilea avion a lovit zidul vestic al Pentagonului la ora 9:37, iar al patrulea s-a prăbușit în câmp după ce pasagerii au reușit să preia controlul situației la bordul aeronavei după o luptă cu teroriștii.

Deși turnul de nord a fost cel lovit primul, celălalt turn s-a prăbușit primul, la ora 9:58, urmat și de turnul de nord care a căzut doar o jumătate de oră mai târziu, la 10:28.

Două victime ale atentatelor teroriste de la New York au fost identificate, în mod oficial, cu ajutorul unei noi tehnologii de secvenţiere a ADN-ului, cu doar câteva zile înainte de comemorarea atacurilor jihadiste de la 11 septembrie 2001.

Directoarea Institutului Medico-Legal al New Yorkului Barbara Sampson a anunţat marţi, într-un comunicat, că laboratorul a identificat cele de-ale 1.646-a şi 1.647-a persoane care au murit în World Trade Center.

În total, 2.753 de persoane au murit după ce un comando Al-Qaida a intrat cu două avioane de linie în Turnurile Gemene din Manhattan, la 11 septembrie 2001, notează News.ro.

Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, președintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden.

„Stimate domnule Președinte,

Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supraviețuitori, salvatori și toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act criminal, de ură.

După atentatele teroriste, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face față provocărilor comune rămâne o lecție valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toții ne confruntăm în continuare cu amenințări atât din partea unor actori statali, cât și non-statali.

În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie, și de a spori reziliența societăților noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora și care le întăresc – democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații”, arată mesajul transmis de președintele României, Klaus Iohannis.

Sursa: evz.ro stirileprotv.ro digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea