Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE: 11 proxeneţi și traficanți de droguri audiați de DIICOT Alba Iulia, după percheziții

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii DIICOT şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba au efectuat astăzi mai multe percheziţii în judeţ, pentru anihilarea unei grupări infracţionale suspectată de de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de mare risc (cocaină), precum şi de constituirea unui grup infracţional nestructurat.

În urma cercetărilor procurorii au stabilit că gruparea infracţională, formată din 11 persoane, a dus în străinătate un număr de 6 tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia. Fetele erau racolate prin diferite metode, după care erau duse de traficanţi în Franţa, Italia şi Spania. O parte dintre acestea şi-au dat acordul pentru a practica prostituţia în străinătate, ba mai mult au devenit la rândul lor traficante, astfel că acum sunt cercetate pentru prostituţie şi proxenetism.

În ceea ce privește minora, potrivit anchetatorilor aceasta a fost sedusă de unul dintre traficanți care i-a promis că îi va procura acte false pentru a fugi împreună în Franța, ajungând, în final, să întreţină relaţii sexuale cu mai multe persoane în România.

De asemenea au fost interceptate două colete care conţineau droguri de mare risc, respectiv cocaină (o premieră pentru județul Alba), trimise în România din Franţa prin intermediul unor firme de transport. După interceptarea acestor colete au fost făcute şi percheziţiile domiciliare, în cursul cărora oamenii legii au găsit aproape 10.000 de euro.

Cele 11 persoane vor fi audiate de procurori în cursul zilei de astăzi urmând ca aceștia să decidă dacă vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE: 4 mandate de arestare pentru proxenetisam şi trafic de droguri

Procurorii DIICOT Alba Iulia au emis ordonanţe de reţinere pentru trei din membrii unei grupări acuzate de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de droguri. Pentru o altă persoană ordonanţa a fost emisă în lipsă. Cele trei persoane au fost prezentate astăzi Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a dispus arestarea lor pentru 29 de zile iar al patrulea a primit mandat de arestare în lipsă.

De asemenea la percheziţii a mai fost descoperit şi un pistol, precum şi muniţie letală.

Au fost identificate 6 victime dintre care una minoră pe care gruparea le plasa pentru prostituţie în Franţa, Italia şi Spania


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea