Ziarul Unirea

Potrivit prof. Cornel Sandu, şeful IŞJ Alba -10 şcoli şi 6 grădiniţe se desfiinţează

    Conducerile unor unităţi de învăţământ din judeţ au cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba să aprobe desfiinţarea mai multor grădiniţe şi şcoli primare, din cauza numărului mult prea mic de preşcolari şi elevi existent pentru a putea funcţiona măcar sub efectiv, a declarat prof. Cornel Sandu, şeful IŞJ Alba.
Astfel, în total se vor desfiinţa 6 grădiniţe, 10 şcoli primare din mediul rural şi 3 din mediul urban. Este vorba despre Grădiniţa Micoşlaca (Ocna Mureş), Grădiniţa nr. 6 Aiud, care a fuzionat cu Grădiniţa nr. 2 Aiud, Grădiniţa Gâmbaş (Aiud), Grădiniţa Mereteu (Vinţu de Jos), Grădiniţa Meşcreac (Rădeşti) şi Grădiniţa Strungari (Pianu). De asemenea, şcolile primare din mediul urban sunt: Şcoala Micoşlaca (Ocna Mureş), Şcoala Gâmbaş (Aiud) şi Şcoala Brăzeşti (Baia de Arieş), iar cele din mediul rural sunt din următoarele localităţi: Segagea (Poşaga), Lunca Târnavei (Şona), Ghioncani şi Dealu Geoagiului (Întregalde), Coşlariu (Sântimbru), Măhăceni (Unirea), Lupu (Cergău), Meşcreac (Rădeşti), Glogoveţ (Valea Lungă), Tău-Bistra (Şugag). Pe de altă parte, şcolile din Miceşti, Bărăbanţ şi Vinerea au fost transformate în structuri ale unor unităţi cu personalitate juridică din Alba Iulia, respectiv Cugir, iar Şcoala nr. 2 Cugir a fost comasată prin absorbţie cu Şcoala „Singidava”. Nu în ultimul rând, şcolile gimnaziale de la Tăuţi (Meteş) şi Târsa (Avram Iancu) au fost transformate în şcoli primare, tot din cauza scăderii treptate dar drastice a numărului de elevi.

Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

gogu 17 ianuarie 2012 at 8:09

bine ca se infiinteaza scoli in limba maghiara si clase chiar cu un singur elev, la „prietenii” nostrii di Harghita-Covasna.

Costel* 17 ianuarie 2012 at 8:29

Scolile se desfinteaza pentru ca doamna Badea nu mai vrea la scoala, domnia sa vrea la Primarie … te pui cu steagurile PDL-ului?

dorada 17 ianuarie 2012 at 12:18

Don Costel cu stea in frunte,
Foarte bine daca vrea dar las-o sa ne spuna singura.Ce vrei tu insa? sugestie: Poti incerca sa faci copii pentru a diminua deficitul actual.

Nonu 17 ianuarie 2012 at 8:56

In sfarsit a fost dovedita diversionista de la nr.2 !!! Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Comentariile sunt oprite