Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Potrivit prof. Cornel Sandu, şeful IŞJ Alba -10 şcoli şi 6 grădiniţe se desfiinţează

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Conducerile unor unităţi de învăţământ din judeţ au cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba să aprobe desfiinţarea mai multor grădiniţe şi şcoli primare, din cauza numărului mult prea mic de preşcolari şi elevi existent pentru a putea funcţiona măcar sub efectiv, a declarat prof. Cornel Sandu, şeful IŞJ Alba.
Astfel, în total se vor desfiinţa 6 grădiniţe, 10 şcoli primare din mediul rural şi 3 din mediul urban. Este vorba despre Grădiniţa Micoşlaca (Ocna Mureş), Grădiniţa nr. 6 Aiud, care a fuzionat cu Grădiniţa nr. 2 Aiud, Grădiniţa Gâmbaş (Aiud), Grădiniţa Mereteu (Vinţu de Jos), Grădiniţa Meşcreac (Rădeşti) şi Grădiniţa Strungari (Pianu). De asemenea, şcolile primare din mediul urban sunt: Şcoala Micoşlaca (Ocna Mureş), Şcoala Gâmbaş (Aiud) şi Şcoala Brăzeşti (Baia de Arieş), iar cele din mediul rural sunt din următoarele localităţi: Segagea (Poşaga), Lunca Târnavei (Şona), Ghioncani şi Dealu Geoagiului (Întregalde), Coşlariu (Sântimbru), Măhăceni (Unirea), Lupu (Cergău), Meşcreac (Rădeşti), Glogoveţ (Valea Lungă), Tău-Bistra (Şugag). Pe de altă parte, şcolile din Miceşti, Bărăbanţ şi Vinerea au fost transformate în structuri ale unor unităţi cu personalitate juridică din Alba Iulia, respectiv Cugir, iar Şcoala nr. 2 Cugir a fost comasată prin absorbţie cu Şcoala „Singidava”. Nu în ultimul rând, şcolile gimnaziale de la Tăuţi (Meteş) şi Târsa (Avram Iancu) au fost transformate în şcoli primare, tot din cauza scăderii treptate dar drastice a numărului de elevi.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea