10 pacienți și 4 angajați ai Centrului de Dializă Alba, CONFIRMAȚI pozitiv cu COVID-19: 297 de persoane, testate ca urmare a anchetei epidemiologice

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, la centrul de dializă Alba, ca urmare a anchetei epidemiologice au fost testate un număr de 297 de persoane din care 56 personal medical și auxiliar al unității. 4 persoane dintre angajații unității și 10 pacienți în total au fost confirmați, iar toți aceștia au fost izolați conform procedurilor.

Rolul anchetei epidemiologice a fost identificarea contactilor și a persoanelor pozitive si izolarea acestora. DSP Alba a luat toate masurile impuse de lege pentru limitarea extinderii și stingerea focarului. Speram ca indicațiile specialiștilor DSP sa fie respectate.

ELIT

În urmă cu două zile, Direcția de Sănătate Publică Alba a transmis că Centrul de dializa, SC Nefromed Dialysis Centers SRL, din Alba Iulia a fost sanționat contravențional cu 30.000 de lei pentru nerespectarea în totalitate a recomandărilor sanitare. Normele de protecție a personalului nu au fost respectate, cu toate că cei de la unitate au fost avertizați încă de la începutul epidemiei de aceste riscuri. În continuare se lucrează la probe.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419