Rămâi conectat

Actualitate

10 decembrie – Ziua europeană a avocaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua europeană a avocaților este sărbătorită în fiecare an la 10 decembrie.

UNBR în parteneriat cu Baroul București, vor organiza în zilele de 10-11 decembrie 2015 celebrarea „Zilei Europene a Avocaților – 2015”.

Evenimentele vor consta într-un program de manifestări având ca temă centrală „Libertatea de exprimare”. Tema a fost propusă de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) în considerarea evenimentelor din acest an, care au impulsionat dezbaterile în ceea ce privește libertatea de exprimare: Hotărârea pronunțată de Marea Cameră a CEDO în cauza Morice contra Franței și atacul asupra redacției Charlie Hebdo din Paris.

Cu acest prilej, vor fi organizate conferințe și dezbateri cu această tematică, la care, alături de avocați, vor fi invitați reprezentanți ai instanțelor și parchetelor, ai Ministerului Justiției, cadre universitare și presa.

Manifestările vor avea loc în Sala de festivități a Tribunalului București, la data de 10 decembrie (interval orar 14:00-18:00) și la data de 11 decembrie (interval orar 9:00 -14:00).

De asemenea, în zilele următoare, pe site-ul UNBR vor fi publicate articole trimise de avocați și interviuri pe tema libertății de exprimare a avocatului și a participanților la înfăptuirea justiției.

În plan local, barourile vor organiza la rândul lor evenimente pentru celebrarea Zilei Europene a Avocaților, care vor fi prezentate și pe site-ul UNBR.

Potrivit UNBR, evenimentele vor avea loc în contextul în care, în 2014, Consiliul Barourilor Europene (CCBE) a lansat ideea celebrării anuale a Zilei Europene a Avocaților, la data de 10 decembrie. Cu această ocazie, CCBE coordonează un eveniment european anual pentru a încuraja uniunile profesionale și barourile să organizeze activități la nivel național și local, în jurul unei teme centrale, în scopul promovării valorilor comune ale profesiei și ale Statului de Drept.

În anul 2014, Ziua europeană a avocaților s-a axat pe rolul acestora în promovarea respectului pentru lege și justiție atât la nivel național, cât și la cel european.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea