Rămâi conectat

Curier Județean

10-20 iulie:Tabăra Internaţională de Creaţie pentru Tineret Inter-Art,a IX-a ediţie, la Aiud. Ateliere artistice, expoziţii, workshop de teatru şi seri de muzică

Alexandra Mates

Publicat

în

Tabara Internationala Inter Art001Cea de-a noua ediţie a Taberei Internaţionale de Creaţie pentru Tineret “Inter-Art” se va desfăşura în perioada 10-20 iulie la Aiud. 21 de tineri artişti din 5 ţări vor participa, timp de 10 zile, la ateliere de creaţie, pictură, colografie, linogravură, icoane, modelaj, dar şi la evenimente speciale. Vernisajul Salonului de Vară “Inter Art”, workshop Comedia Dell’ Arte cu teatrul Skepsis, seară de muzică şi o expoziţie de închidere sunt principalele evenimente din cadrul programului.

 Deschiderea oficială a Taberei Internaţionale de Creaţie Inter Art, ediţia a IX-a, va avea loc joi, 10 iulie, ora 18.00, la Primăria Municipiului Aiud.

 Din program:

Elit - Gustul Desăvârșit

 Duminică 13 iulie 2014, ora: 16:00 – Vernisajul expoziţiei: Salonul de vară Inter-Art- Galeriile „Inter-Art” Aiud

 Ora: 17:00 – Teatrul Skepsis: Workshop Comedia Dell’ Arte  – Centrul Cultural „L. Rebreanu“ Aiud

 Miercuri 16 iulie 2014, ora: 20:00 – Seară de muzică Tóth Richárd Zoltán & Moga Marius, Centrul Cultural „L. Rebreanu“ Aiud

 Sâmbătă, 19 iulie 2014, ora: 18:00 – Expoziţia de închidere, la Galeriile „Inter-Art” Aiud

 Program ateliere de creație pictură, colografie, linogravură, icoane, modelaj,  Zilnic 9.00-12.00, 15.00-18.00.

 Vor participa 21 de tineri artisti din Bulgaria, Franţa, Polonia, Ungaria şi România:BELLERIVE/ALLIER (FRANTA) QUENTIN  PETIT,  CAMÉLIA GUERRAOUI, CHARLOTTE MAUSSANG, Însoţitoare: DELPHINE MANET, SHUMEN (BULGARIA), ANA–MARIA LECHEVA, MARIELA ROSENOVA PETKOVA,  AYCAN SEZOINOVA ALIOSMANOVA, Însoţitoare: MIROSLAVA PETKOVA LECHEVA; GYOMAENDROD (UNGARIA), LADANYI SARA, GYANYI GERDA, Însoţitoare: TOTH RICHARD ZOLTAN; CZESTOCHOWA (POLONIA), MARYSIA CICHOŃ, NATALIA KLISZEWSKA, Însoţitoare: OLGA SOWA; SIBIU (ROMANIA), BAN CRISTINA, BARBULAT STEFAN, BACILA VLAD, Însoţitoare: BACILA LIDIA; LUNCA ILVEI, BISTRIŢA NĂSĂUD  (ROMANIA), CIOBANU  ADELA  CRISTINA, ONIGA CRISTINA MALINA, Însoţitoare: IUGA ALEXANDRU; CLUJ NAPOCA  (ROMANIA), MEZEI KATA, Însoţitoare: HORVÁTH GYÖNGYVÉR; PASCANI  (ROMANIA), STUMBEA ANCA, POPOVICI RUXANDRA, URSU DEMETRA, Însoţitor: ANCA PRICOP; AIUD (ROMANIA), IONAŞ CRISTINA, MUNTEANU ŞTEFANIA IULIA, Însoţitor: ALEXANDRU IUGA.

 Profesori coordonatori ai atelierelor de creaţie:HORVÁTH GYÖNGYVÉR (ROMANIA), ELENA CRISTEA (ROMANIA),  NOVAK HANGA (UNGARIA), ALEXANDRU IUGA (ROMANIA), ANDREI BAKO (ROMANIA).

Echipa de organizare:Ştefan Balog,  preşedinte Inter-Art; Ioan Hădărig, art director Inter-Art, manager Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud; Robert Lixandru, secretar general Inter-Art; Zoltán Balog, vicepreşedinte Inter-Art Foundation, referent Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud; Andrei Bako,  vicepreşedinte Inter-Art, coord. compartiment cultură Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud; Elena Cristea, director administrativ Inter-Art

Alexandru Iuga, Moga Marius, Claudiu Cordea, referenti Inter-Art, referenti Centrul Cultural L. Rebreanu Aiud

Cristina Buduşan, Nicolae Câmpean,  referenti Inter-Art.

Locul: Centrul Cultural „L. Rebreanu“ Aiud Cultural Center – ateliere de lucru şi de expoziţii,Hotel Victoria Aiud – cazare

 Tabăra este organizată de Fundatia Inter-Art, Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, Primaria-Consiliul Local Aiud, Consiliul Judetean Alba, , Centrul de Cultura “Augustin Bena “Alba Iulia.

[nggallery id=2052]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Acțiuni pentru prevenirea comportamentelor delicvente în școli, desfășurate de polițiștii din județul Alba

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Acțiuni pentru prevenirea comportamentelor delicvente în școli, desfășurate de polițiștii din județul Alba

În săptămâna care se încheie, peste 300 de elevi și preșcolari din județul Alba au interacționat cu polițiștii, în cadrul unor activități dedicate siguranței. Temele prezentate au fost diverse, adaptate vârstelor participanților.

În perioada 14 – 18 noiembrie 2022, elevii școlilor gimnaziale din Șard, Săliște și Șibot și elevii Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna, au primit explicații de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de la cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică și au fost sprijiniți să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia le-au explicat adolescenților consecințele devastatoare ale consumului de substanțe psihoactive.
În săptămâna care se încheie, polițiștii au participat și la întâlniri cu preșcolarii care frecventează Grădinițele ”Dumbrava Minunată” și ”Peștișorul de Aur” din Zlatna și Grădinița cu Program Prelungit nr.2 din Alba Iulia, cărora le-a prezentat lecției siguranței rutiere.

La activități au participat și polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului de Ordine Publică și Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Polițiștii din Alba s-au întrecut la ”Cupa 1 Decembrie”, la fotbal: Cine și-a adjudecat trofeul și care a fost clasamentul

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Polițiștii din Alba s-au întrecut la ”Cupa 1 Decembrie”, la fotbal: Cine și-a adjudecat trofeul și care a fost clasamentul

Paisprezece echipe de fotbal, formate din polițiști, au luat parte la turneul intitulat ”Cupa 1 Decembrie”. Competiția a fost organizată cu sprijinul asociațiilor polițiștilor și a partenerilor tradiționali în organizarea manifestărilor sportive.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

La data de 17 noiembrie 2022, la Baza Sportivă ”Sport Arena” din municipiul Alba Iulia, pe 2 terenuri sintetice, a avut loc un turneu de minifotbal, dotat cu Cupa ”1 Decembrie 2022”.

Trofeul a fost adjudecat de echipa Poliției Municipiului Sebeș, pe locul II s-a clasat echipa Poliției Municipiului Blaj, locul III a fost ocupat de echipa Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, iar pe locul IV s-a clasat echipa Biroului de Poliție Autostrăzi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai bun jucător a fost desemnat Moldovan Andrei din echipa Poliției Municipiului Blaj, golgeter al turneului a fost Purcel Nicolae din echipa Poliției Orașului Zlatna, cel mai bun portar a fost Trif Radu de la Secția 1 Poliție Rurală Galda de Jos, cel mai tânăr jucător a fost Contz Adrian de la echipa Poliției Autostrăzi, iar cel mai vârstnic jucător a fost Costea Lucian din echipa Poliției Municipiului Sebeș.

CITEȘTE ȘI: Ziua Națională a României 2022, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, organizate de CJ Alba. Meșteri populari, gastronomie tradițională și spectacole folclorice

Cea mai spectaculoasă echipă a fost desemnată cea a Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos. Cupa Fair-Play a fost oferită echipei Serviciului Rutier, iar Lingura de lemn a fost atribuită echipei Poliției Orașului Câmpeni.

Participanții la campionat au fost recompensați cu diplome și cupe.

Organizarea acestei competiții sportive a fost realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Asociația Sportivă Dinamo Alba, Asociația Apulum Pol Alba, Organizația Teritorială a Corpului Național al Polițiștilor Alba și Asociația Internațională a Polițiștilor – Regiunea I Alba.

Parteneri au fost Asociația Județeană de Fotbal Alba, Serviciul Județean de Ambulanță Alba și S.C. Sport Arena SRL Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

1 Decembrie 2022, Ziua Națională la Alba Iulia: Proiecții de film și piese de teatru, la Casa de Cultură a Studenților. Programul evenimentelor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

1 Decembrie 2022, Ziua Națională la Alba Iulia: Proiecții de film și piese de teatru, la Casa de Cultură a Studenților. Programul evenimentelor

De Ziua Națională a României, pe data de 1 decembrie albaiulienii vor avea parte de mai multe evenimente, dar mai ales de evenimente culturale precum proiecții de film sau piese de teatru.

Citește și: PROGRAMUL de 1 Decembrie 2022, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Joi, 1 decembrie 2022
  • ora 10.00 Dezvelirea plăcii care comemorează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru Caragiale – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, intrarea principală
  • ora 17.00 ”Phoenix povestea” – proiecție de film cu participarea extraordinară a lui Nicu Covaci, vocalist și membru fondator al trupei Phoenix – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sala mare (parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, care este organizator principal)

Citește și: Ziua Națională a României 2022, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, organizate de CJ Alba. Meșteri populari, gastronomie tradițională și spectacole folclorice

Miercuri, 7 decembrie
  • ora 18.00 Piesa de teatru ”O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale – Compania de Teatru Concordia – spectacol aniversar care marchează împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea fostului Teatru Caragiale – Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, sala mare (parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, care este organizator principal)

* programul poate suferi modificări, ce vor fi anunțate public.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea