Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Vineri, 22 aprilie: Regal cultural la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia – Spectacol de folclor religios „Hristos a Înviat!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 22 aprilie, de la ora 17.30, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia va găzdui un concert de o mare valoare spirituală oferit de actorul Dorel Vişan, soliştii de muzică populară Mariana Anghel şi Ionuţ Fulea, Grupul cameral instrumental „Cantores” şi Grupul vocal psaltic „Anghelos”.

Sub titlul sugestiv „Hristos a Înviat!”, spectacolul oferă spectatorilor o ilustrare a faptelor din Săptămâna Patimilor – Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea, Învierea, îmbinând două modalităţi diferite de exprimare artistică, dar care se completează reciproc: folclorul religios – pricesnele şi arta declamării Psalmilor.

Pricesnele sunt o componentă importantă a Patrimoniului Cultural Naţional Românesc și sunt răspândite mai ales în Ardeal. „Priceasna, ca manifestare specific românească, este o ramură a folclorului izvorâtă din sufletele care simt şi trăiesc creştineşte”, spune Ionuţ Fulea. Ea este totodată şi o modalitate uşoară de educaţie religiosaă.

Spectacolul la care sunteţi invitaţi este aşadar un eveniment de pregătire a creştinilor pentru Săptămâna Patimilor şi Înviere, dar şi un eveniment cultural excepţional ce nu trebuie ratat. Spectacolul este organizat de Arhiepiscopia ortodoxă Alba Iulia, Uniunea Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România şi Fulart Creativ având ca sponsor compania Star Assembly.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea