Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Veste bună pentru fermieri! Începe cadastrarea terenurilor agricole la nivel national

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din 2020, subventiile pentru fermierii din România se vor acorda pe fermă si nu pe suprafață și număr de animale detinuțe, ca în prezent, ceea ce face extrem de presant și necesar procesul de cadastrare a terenurilor agricole.

Iar în cazul in care apar probleme legate de dreptul de utilizare al terenurilor, APIA nu va mai vira banii in contul fermierilor.

În acest sens, Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca anul acesta va incepe procesul de cadastrare a terenurilor agricole la nivel national.

„In acest an, incepem cadastrarea la nivel national. Avem fonduri si din fonduri europene si de la bugetul de stat. Si eu sper ca un proiect de 800 de comune din cele 3200 cate sunt sa fie finalizat pana in 2020. Si pana in 2023, celelalte comune. Eu sper ca pe zona rurala – caci se va incepe cu extravilanul localitatilor, sa putem sa terminam in urmatorii 5-6 ani de zile tot ce inseamna cadastrare”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

Potrivit acordului de finanțare al CE, din 2020, fermierii vor primi o singura plata, care va ingloba atat subventia pe suprafata, cat si cele pentru animale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea