Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ţin cu Polaris!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai avem mult, foarte mult până când noi, cei ce locuim la blocuri, vom reuşi să formăm o familie unită, gata să dea replici constructive unor fapte cu totul ieşite din făgaşul civilizaţiei. Concret, sâmbătă noaptea, după ora unu, la containerele (cele 3) lipite (nepermis) de „gardul” de beton al Liceului „Regina Maria”, au fost deversaţi doi saci uriaşi cu o încărcătură stranie: sute de bile roşii, hăinuţe, fel de fel de jucării, resturi, ca şi când o „instituţie” de profil, atelier sau „grădiniţă”, vreo croitorie „modernă” şi-au încheiat socotelile de funcţionare.

Pe întreaga platformă de ciment s-au revărsat din saci obiecte nefolositoare. Şi ca prin „farmec”, câini târzii, delapidatori de „hrană rece”, au cotrobăit în adâncul sacilor, care n-au cedat până la capăt. Oamenii, femeile care au luat drumul bisericii lui „Doru şi Vanca” – cum era cunoscută biserica până la venirea noului preot, inimos şi respectat, s-au crucit, şi-au făcut Sfânta Cruce, comentând: „Mereu se întâmplă aşa”.

„Piraţi ai nopţii, cu faţă întunecată, sunt abonaţi, plătiţi bine spre a face aceste munci la negru”. De gard este lipită şi-o nouă casă. În jur, blocuri şi maşini. „Cum o fi răbdând oamenii aceştia asemenea pericole de îmbolnăvire?”, „Noi plătim totul, pe banii noştri, alţii îşi fac curăţenie prin gospodării” etc. Ani la rând se întâmplă acelaşi lucru.

N-avem pază de noapte, n-avem Jandarmerie, poliţie locală? Avem! De aceea le cerem cuviincios să intre pe fir, să descopere „cornul abundenţei mizeriei umane”, iar cei aleşi măcar să pună un panou cu sancţiuni serioase, în bani, celor ce se dedau la asemenea acte antisociale. În ceea ce ne priveşte, vom încerca să „păzim” câteva zile, săptămâni, liniştea nopţii şi să-i trimitem unde le este locul. Noi plătim toate aceste nereguli. Cei de la Polaris sunt îngroziţi, se iau cu mâinile de cap, înjură, blestemă, scuipă. Nu-i treaba lor să adune asemenea obiecte aruncate în văzul lumii, şi le dăm dreptate.

Aşa nu mai merge! Îi văd dimineaţa de pe balcon cum pun în mişcare nedumeriri legate de traiul în comun. Domnilor de la primărie, cu „toată dragostea”, vorba lui Chireac, un abonat la mai multe posturi de televiziune, puneţi punctul pe i. Liniştiţi-ne! Cum? Conform legii. Ruşinoasă, Sfânta Duminică îşi acoperă ochii şi intră în curtea bisericii!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea