Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Speranţe pentru viitor sub Drăgana | Talentatul Lucian Codea (Tenis Club Alba Cugir) a câştigat Salk Open în Suedia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucian Codea (Tenis Club Alba Cugir) se anunţă o speranţă a „sportului alb” din România, talentatul jucător reuşind de curând să câştige, în Suedia, o importantă competiţie juvenilă, tradiţionalul turneu Salk Open, la categoria 10 ani.Lucian Codea Tenis Club Alba Cugir 2

La această puternică întrecere de tenis de câmp, elevul antrenorului Gheorghe Hârceagă a urcat pe prima treaptă a podiumului, câştigând cele 7 jocuri disputate, fără a pierde măcar vreun set. De asemenea, cugireanul (foto centru, în dreapta fiind Denisa Şandru) s-a clast pe locul al treilea şi în proba de dublu, alături de un partener din Suedia. “Suntem foarte mulţumiţi de aceste rezultate notabile şi progresul înregistrat în timp de către tenismenii noştri. Avem în curte veritabile speranţe ale tenisului autohton şi căutăm să le oferim cele mai bune condiţii de pregătire”, a declarat Daniel Popa, preşedintele Tenis Club Alba Cugir, menţionând şi buna colaborare cu conducerea Colegiului Tehnic “ID” Lăzărescu Cugir.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Salk Open” este organizat pe mai multe categorii de vârstă, într-o prima fază sub forma a 16 grupe a câte 4 competitori, iar câştigătorii alcătuiesc ulterior tabloul principal. Noua speranţă a tenisului de sub Drăgana nu este la prima performanţă de acest gen, Lucian, care va împlini 10 ani în 25 mai, remarcându-se mai mereu la competiţiile naţionale şi internaţionale la care a participat. Clasat pe locul al treilea la categoria de vârstă 10 ani şi pe poziţia a 35-a în topul intern de 12 ani, Codea va concura, în acest an, pentru a avea o concurenţă serioasă, doar la categoria de 12 ani. La turneul din Suedia a mai fost prezentă şi colega sa de club, Denisa Şandru (pregătită de Ioan „Dode” Păcurar), care a încheiat pe locul al treilea la categoria Under 12 feminin, Grupa B.

Tenis Club Alba Cugir este o entitate sportivă sprijinită de Primăria şi Consiliul Local al oraşului Cugir, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi s-a consacrat prin permanenta preocupare pentru identificare şi susţinerea jucătorilor talentaţi din urbe. Un exemplu edificator rămâne deja consacratul Bogdan Borza, numărul unu în clasamentul Federaţiei Române de Tenis la Under 18, jucător care în 2015 a făcut parte din lotul lărgit de Cupa Davis al României şi a devenit vicecampion european la categoria sa de vârstă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out), în jocurile din eșalonul terț. Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0 și a fost egalată în 3 minute), iar „lanterna roșie” Industria Galda a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea