// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Şcoala ALTFEL: Activităţi sociale, educative, culturale şi sportive la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia – FOTO

Scoala Altfel Avram Iancu12Programul Școala Altfel, desfășurat sub genericul ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!” a fost și pentru elevii Școlii ,,Avram Iancu” din Alba Iulia un prilej de recreere prin intermediul unor activități educative deosebit de atractive și de interesante.

Activitățile propuse au răspuns, în primul rând, intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor, punându-le în valoare talentul, îndemânarea, creativitatea, spiritul civic şi de echipă, abilităţile de viaţă în domenii de interes cât mai variate: cultură, educaţie pentru mediu, sănătate, educaţie morală, rutieră, civică, vizite, excursii tematice şi de documentare, concursuri, workshopuri, acţiuni de voluntariat.

În cadrul acestei săptămâni, elevii școlii au fost stimulați de cadrele didactice să participe la acțiuni cât mai diverse, majoritatea desfășurate în parteneriat cu alte instituții locale: ,, Prin joc, o școală a cooperării” a fost activitatea desfășurată în colaborare cu Albalact, în care elevii claselor primare au primit detalii despre importanța laptelui în alimentația zilnică, dar și despre beneficiile acestui aliment în menținerea sănătății. La sfârșitul activității, elevii au primit din partea reprezentanților Albalact mascota Fulga.

O altă activitate de impact la care au participat elevii claselor a VIII-a a fost dedicată carierei ,,Raliul aptitudinilor, pregătirea pentru carieră – opțiunea mea școlară” și a fost desfășurată în parteneriat cu CJRAE Alba, cu Colegiul Tehnic ,,Alexandru Domșa” și cu Liceul Romano – Catolic din Alba Iulia .

Tot în cadrul acestei săptămâni, elevii școlii au participat la acțiuni de ecologizare, fiind responsabilizați în ceea ce privește  protejarea mediului înconjurător. Astfel, elevii au confecționat căsuțe pentru păsări, copaci pentru adăpost, au îngrijit animalele de la fermă, au cules plante medicinale, au amenajat spațiul verde din parcul școlii sau au creat ținute vestimentare din materiale reciclabile (Ziua Păsărilor,  Prietenii naturii,  Eco e cool, Să protejăm natura, Parada Eco, La ferma de animale).

 Proiectul „Învățăm Altfel: de la colegi, părinți și specialiști” i-a antrenat pe școlarii claselor pregătitoare și a IV-a în acțiuni ecologice, culturale, de voluntariat, sportive sau de cunoaștere a mediului înconjurător. Elevii claselor a III-a și a IV-a au avut ocazia să redescopere bucuria de a dărui în cadrul acțiunii desfășurate la Centrele de zi Sf. Maria și Sf. Ana din Alba Iulia, oferindu-le copiilor haine, dulciuri și jucării.

  Elevii din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a au participat la câteva proiecte inițiate de  Junior Achievement pe teme de educație ecologică (Laboratorul de aer verde și Fabrica de aer curat) sau pe tema orientării în carieră (Job Shadow Day), copiii petrecând o zi în umbra părinților la locul de muncă al acestora.

În cadrul atelierelor, elevii au realizat icoane (Expoziția de icoane de la Mall), tablouri cu tematică pascală, felicitări și ornamente de Paște, ouă încondeiate, dulciuri și salate de fructe (Micii cofetari, Duelul brioșelor). Ziua sportivă i-a reunit pe elevi în cadrul proiectului Jocurile Copilăriei, aceștia participând la întreceri sportive pe terenul din curtea școlii sau la jocuri instructiv-educative specifice vârstei.

Elevii școlii au avut ocazia să viziteze și alte instituții sau obiective turistice din municipiu, dar și din județ:  Colegiul Militar din Alba Iulia , ISU Alba, Poliția Alba Iulia, Crucea Roșie, Albalact, Unitatea militară din Câmpia Turzii.

STP Alba a fost alături de Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”, oferind sprijin în desfășurarea excursiilor organizate în cadrul programului Școala Altfel.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook