Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Proiect inedit al unui tânăr din Câmpeni, stabilit în Chicago: O companie IT ai cărei angajați sunt doar persoane cu handicap

Ziarul Unirea

Publicat

în

Virgil Narița, un tânăr din Câmpeni, stabilit în Chicago, care în urmă cu câteva luni a lansat o aplicație pe care a vândut-o cu circa 300.000 de euro, are un nou proiect inedit – o companie IT ai cărei angajați sunt doar persoane cu dizabilități. 

Citește și Un tânăr din Alba, stabilit în Chicago, a lansat o aplicație pe care o vinde cu circa 300.000 de euro

NarizaVirgil Narița a început să lucreze la acest proiect în 8 octombrie.

”Mi se pare nedrept ca persoane surdo-mute, persoane care sufera de o anumita stare de paralizie sa fie respinsi de companiile de IT doar din cauza acestor dizabilitati. Intr-unul din proiectele in care sunt implicat lucrez cu un baiat, acest baiat a fost surdo-mut dar acest lucru nu l-a impiedicat in a-si face datoria. Multumesc lui Dumnezeu s-a operat iar acum e bine. El insusi mi-a povestit cum i-au fost respinse cererile la fiecare companie la care a aplicat pentru un job, totul din cauza handicapului pe care l-a avut desi a terminat facultatea cu nota 9.45”, a declarat Virgil pentru ziarulunirea.ro.

Acesta lucrează la proiect împreună cu fratele său și alți doi prieteni, iar ei au luat legătura cu trei companii din SUA, patru companii din Regatul Unit și o companie din Rusia, care sunt dispuse că colaboreze.

”Raspunsul lor a fost simplu, citez: ”Cat timp sunt capabili sa indeplineasca cerintele pe care li se cer nu ne dereanjeaza. Nu ne deranjeaza handicapul care il au, nu ne deranjeaza experienta cu alte companii tot ce ne intereseaza e abilitatea de a indeplini cerintele care noi le vom cere”. Ideea din spatele acestui proiect e simpla. E vorba de un job ”Remote” , in sensul ca se lucreaza de acasa. Tot ceea ce candidatii au nevoie e un smartphone, un laptop si o conexiune la internet. Daca nu detin un laptop sau un smartphone li se v-a oferi unul. Cum functioneaza totul e simplu. Eu o sa iau diferite proiecte de la companiile respective apoi le dau mai departe angajatilor. Practic compania mea o sa subcontracteze lucrari. Eu imi primesc banii de la companiile respective, o parte din bani se duc angajatilor iar restul raman in companie. Toata lumea are de castigat. Colaborarea se face scris, prin e-mail, skype sau alte platforme asemanatoare. Acest lucru face posibila colaborarea scrisa intre companie si angajati. Sunt interesate sa se implice in proiect si persoane de la asociatia surdo-mutilor. Una din principiile acestui proiect costa in faptul ca o sa fie un cont separat, un cont in care la sfarsitul fiecarei luni intra o parte din profit. O data la 6 luni banii respectivi sunt folositi pentru a face posibila operatia unuia dintre angajati. Salariile sunt cuprinse intre 1.500 si 4.000 lei, in functie de functia care candidatul o sa o ocupe”, mai declarat Virgil Narița.

Se caută oameni cu experiență în următoarele domenii:

Domeniul 1 

CMS (Content Management Sistem)

O intelegere de baza a limbajului HTML+CSS Experienta in WordPress, Joomla sau Drupal.

Experienta in AdobeCC(InDesign,Ilustrator si Photoshop)

Necesara experience atat in Front-End si Back-End

De preferinta sa fi apt in a crea propiul design si plug-ins

Domeniul 2.

Video Web developer.

Abilitatea de a lucra pe o platforma Video, integra si crea proiecte video. Cunoasterea aspectelor Frontend si Backend a proiectului

O buna cunoastere a a OOP PHP

Experienta in WordPress, Drupal sau MVC Frameworks(Codelgniter) Experienta cu encoding si livrera videourilor pe internet

Experienta in Brightcove si video advertising

Domeniul 3.

JavaScript/jQuery HTML-

CSS de preferinta cu SASS PHP

MySql Git

Responsabilitati -Design, develop si implementarea aplicatiilor web -Integrarea de date intre diferite sisteme -Asiguri scalabilitatea si calitatea codului Practic tot ce consta in coding de la A la Z Domeniul

Domeniul 4

Graphic Web Design

Experienta in Grafic si Web Design Experienta in Photoshop e necessary Experienta in InDesign si Ilustrator

O buna cunoastere a limbii engleza scris si vorbit

O cunoastere a limbii Spaniole va fi un avantaj deoarece clientul in acest domeniu este o companie din Spania

Responsabilitatile in acest domeniu sunt urmaotarele: Crearea designului pentru materiale de marketing precum brosure, carti de vizita, pliante si asa mai departe.

Responsabil in a offer asistenta in crearea websiteu-lui pentru un anumit produs iar mai apoi de intretinerea website-ului repsectiv.

Domeniul 5

Microsoft Word , Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint,Keynote

Companie bazata in statele unite specializzata in crearea prezentei online pentru diferite produse din Moscova si Spania

Responsabilitati: Sa fii creativ Cunostinte in designul digital (web design, campanii sociale, online visual design)

O buna cunoastere a Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint si Keynote si Pages.

O buna cunoastere a limbii engleze si de preferinta spaniole O buna cunoastere a programelor de design precum Photoshop, Ilustrator, Acrobat, Animate, After Effect, InDesign, Sketch, Final Cut Pro.

Daca detii cunostinte in oricare din domeniile enumerate mai sus trimite CV-ul la [email protected] Skype Id: Narizaonline CV-ul sa fie in varianta Romana si Engleza.

”De astfel sa atasati un document valid din ultimele 6 luni prin care sa demonstrati ce fel de dizabilitati fizice detineti. Nu conteaza ca esti in scaun cu rotile, nu contessa ca esti surdo-mut , nu conteaza ca nu ai posibilitatea de a-ti folosi mainile, daca poti scrie cu picioarele si crezi ca poti indeplini cel putin doua din sarcinele enumerate mai sus da-mi un e-mail. Si da, sunt foarte serios. Pentru mai multe informatii va rog contactati-ma la adresa de e-mail : [email protected]”, a mai scris acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea