Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primarul Cugirului Adrian Teban, se plânge că nu primeşte fonduri bugetare, dar uită că un cuvânt greu de spus în dirijarea acestora îl au colegii săi de partid

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Domnul Adrian Teban, preocupat de apropierea alegerilor locale, a început să se plângă prin ziare că nu primeşte bani, nici de la Consiliul Judeţean Alba şi nici din fondurile europene, pentru că el nu are culoarea politică potrivită.
Sunt aici două aspecte care trebuie lămurite pentru că nu este vorba de persecutarea pe criterii politice a primarului.
În ceea ce priveşte proiectele finanţate din fonduri europene, domnul primar nu a primit banii necesari pentru că unele proiecte au fost prost întocmite iar altele au fost depuse prea târziu. Este absolut imposibil să repartizezi fonduri europene după criterii politice. Iar, în plus, cele mai multe fonduri trec prin ADR Centru unde director este colegulul său de partid, dl Creţu.
Pe dl. Creţu însă Adrian Teban îl face de râs cu aceste afirmaţii şi îl pune într-o lumină proastă pentru a-şi justifica neglijenţa în depunerea la timp a proiectelor.
Alocarea banilor de la Consiliul Judeţean Alba pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut întotdeauna prin consultare cu liderii de grup ai tuturor partidelor. Prin urmare, alocarea fondurilor către primarii PNL din judeţ s-a făcut doar cu consultarea liderului de grup al consilierilor judeţeni PNL, pe care şi domnul Teban, îl poate întreba cum a distribuit aceşti bani. În alte judeţe partidele de opoziţie nu primesc nimic dar, în Alba, Ion Dumitrel a considerat că trebuie să facă administraţie şi nu e corect pentru locuitorii din localităţi cu primari de altă culoare să nu fie susţinuţi.
Mai vreau să-i amintesc domnului Teban că pentru soarta spitalului, de un an şi jumătate, el este singurul responsabil. De când Primăria Cugir a preluat acest spital, domnul Teban răspunde de ce se întâmplă aici. Ce a făcut însă domnul Teban? A pus manager la spital un apropiat, membru PNL în persoana domnului Cristian Simu. Dacă vroia să facă ceva pentru locuitorii Cugirului trebuia să pună un manager din sistem care ştie cum se conduce un spital, la fel cum s-a întâmplat în alte oraşe sau la Spitalul Judeţean Alba.
Trebuie să-i amintesc apoi domnului Primar că marele său merit în ceea ce priveşte refacerea reţelelor de apă şi canal este acela că s-a nimerit să fie primar acum, când se fac lucrările, pentru că realizarea lor se datorează societăţii Apa CTTA şi Asociaţiei Apa Alba care au stiut să atragă fondurile europene pentru aceste investiţii.
Îl rog în incheiere pe domnul Primar Adrian Teban, să reflecteze cu mai multă atenţie dacă neîmplinirile de care se plânge se datorează persecuţiei politice sau are şi dânsul o mare parte din vina.
Îi reamintesc domnului primar că-i stau la dispoziţie oricând pentru a merge împreună la domnul preşedinte al CJ Alba Ion Dumitrel, pentru a discuta orice proiect benefic oraşului Cugir.

Preşedinte PDL Cugir, Radu ROŞIAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea