Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Paradă cu avioane, tehnică de luptă și peste 1.200 de militari, la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un detaşament de onoare constituit din peste 1.200 de militari, cu 60 de mijloace tehnice, inclusiv aeriene, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciul Român de Informaţii vor participa marți, 1 Decembrie, începând cu ora 13.00, la parada națională organizată cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României, pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia, potrivit compartimentului de informare și relații publice.

parada 1 demebrieÎn dispozitivul de defilare, din partea Ministerului Apărării Naționale, vor lua parte militari aparținând Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteaul” (aproximativ 1000 de militari). Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi compuse din specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba și din colegii mai tineri ai acestora, elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca (aproximativ 140 de persoane). La sărbătoarea românilor de la Alba-Iulia, Serviciul Român de Informații va fi reprezentat de subunităţi constituite din 60 de militari.

Tot în data de 1 Decembrie, în intervalul orar 9.00 – 12.30, la ansambluri monumentale care evocă personalități ale istoriei noastre din Alba Iulia, se vor desfășura ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori dedicate Zilei Naţionale a României, astfel:

  • la monumentul „I. C. Brătianu”, începând cu ora 9.00;
  • la monumentul „Iuliu Maniu”, începând cu ora 9.40;
  • la monumentul „Regele Ferdinand şi Regina Maria”, începând cu ora 10.20;
  • la monumentul „Mihai Viteazul”, începând cu ora 10.35. De asemenea, aici sunt planificate momentul sosirii ștafetelor și soliilor (ora 11.15) și slujba religioasă (ora 12.00).

Antrenamentele pentru parada militară dedicată Zilei Naționale a României organizată la Alba Iulia vor avea următorul program:

  • duminică, 29 noiembrie, în intervalul orar 14.30-16.00, pe Bulevardul 1 Decembrie (detașamente și tehnică). Circulația va fi oprită începând cu ora 13.30 de către reprezentanții Poliției Județului Alba;
  • luni, 30 noiembrie, în intervalul orar 12.30-14.30, pe Bulevardul 1 Decembrie (detașamente și tehnică). Circulația va fi oprită începând cu ora 12.00 de către reprezentanții Poliției Județului Alba. De asemenea, în această zi, se vor executa antrenamente pentru ceremoniile militare care vor avea loc la monumentele „I. C. Brătianu” (11.00-11.15), „Iuliu Maniu” (11.15-11.30), „Regele Ferdinand şi Regina Maria” (11.45-12.00) și „Mihai Viteazul” (12.15-12.30).

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea