Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Ministerul Culturii va depune în 9 decembrie dosarul pentru înscrierea Roșiei Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a declarat, luni, la Alba Iulia, că dosarul pentru înscrierea Roșiei Montana în Patrimoniul Mondial UNESCO va fi depus în 9 decembrie.

rosia montana”Vedeți, procesul de acceptare a unui dosar e extrem de complex și în momentul de față secretarul de stat pe Patrimoniu, Oana Bogdan, împreună cu departamentul ei cu cu cancelaria primului ministru, suntem într-o activitate extrem de corelată în așa fel încât noi pe 9 decembrie să putem să înmânăm o pregătire a dosarului către UNESCO. E stabilită această dată de 9 decembrie și din această cauză trebuie să avem gata documentele respective. Vă dați seama că chestiunea Roșiei Montane e cu atât mai complexă cu cât dezvoltarea economică a zonei și dezvoltarea ei culturală trebuie să fie pe de o parte corelate și trebuie să nu se tensioneze una pe cealaltă ci dimpotrivă să fie două elemente complementare”, a spus Corina Șuteu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul Culturii a adăugat că așteptările locuitorilor din Roșia Montană sunt legade de dezvoltarea economică.

”Încă se lucrează la acest dosar care este unul dintre dosarele prioritare pe care ni le-am stabilit în acest mandat. Nu e un lucru simplu pentru că așteptărilor oamenilor din Roșia Montană sunt în mod evident legate de dezvoltarea economică. Ori, uneori, ar putea părea că prin protecția zonei noi împiedicăm această dezvoltare ceea ce este fals”, a mai spus Corina Șuteu, fiind prezentă la Alba Iulia cu ocazia semnării unui protocol între Ministerul Culturii și primărie pentru inițierea programului ”Orașe Europene”.

Citește și Roșia Montană ar putea intra în Patrimoniul Mondial UNESCO în 2018

Din Romania, in prezent, pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO se afla Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (inscrisa in 1991), ansamblul de sate cu biserici fortificate din Transilvania (1993, 1999), Manastirea Horezu (1993), bisericile din nordul Moldovei (1993), cetatile dacice de la Orastie (1999), bisericile maramuresene din lemn (1999) si centrul istoric al orasului Sighisoara (1999).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea