Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Circa 600 de participanți la Crosul Europei de la Alba Iulia. Soții Suflețel au alergat, din nou, ținându-se de mână

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 600 de persoane au participat, vineri, la Crosul Europei, organizat în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, primele trei locuri fiind ocupate de  adolescenți, însă la concurs au participat și persoane vârstnice, între care un cuplu care a alergat tot traseul ținându-se de mână.

Participanții la Crosul Europei de la Alba Iulia au alergat fie șase kilometri, înconjurând de două ori Cetatea Alba Carolina, fie trei kilometri, efectuând astfel o singură tură de șanțuri. Crosul a fost câștigat de trei băieți cu vârste între 14 și 18 ani, primul loc fiind ocupat de George Fleșer din Alba Iulia, locul doi de către Răzvan Țigănilă din Râmnicu Vâlcea, iar pe ultima treaptă a podiumului s-a situat de Paul Paraschiv din Cugir.

Răzvan Țigănilă a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că ”a fost o cursă inedită, grea, dar frumoasă”, iar la start a avut emoții, pentru că ”este în noi să avem emoții” însă ”a fost încrezător”.

La cros au participat, și în acest an, soții Emil și Margareta Suflețel, ambii în vârstă de 82 de ani, ei alergând circa trei kilometri. Aceștia sunt cunoscuți în comunitatea albaiuliană pentru că participă la toate evenimentele sportive și aleargă, pe durata întregii curse, ținându-se de mână.

”Eu aș fi putut să alerg și mai tare, dar mă gândesc la ea că nu poate, și trebuie să alerg în ritmul ei”, a declarat, la finalul cursei, Emil Suflețel.

Margareta Suflețel a avut în urmă cu cinci ani un accident vascular cerebral, iar de atunci este nedespărțită de soțul ei, un împătimit al sportului, care o aduce cu el la toate competițiile.

Cei doi vârstnici au fost premiați de europarlamentarul Victor Negrescu, prezent la eveniment, cu câte un echipament sportiv.

Directorul de comunicare al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, Nicolae Mărginean, a declarat că prin acest cros se sărbătorește Ziua Europei.

”Centrul Europe Direct Regiunea Centru și Europe Direct Alba Iulia organizează această manifestare la Alba Iulia pentru că acest oraș este un simbol al României, iar România este o parte a Uniunii Europene. Cele două centre au organizat acest eveniment dedicat Zilei Europei aici, la Alba Iulia, unul dintre orașele care a atras cele mai multe fonduri pentru dezvoltare, fonduri pentru cetățeni și oraș. Fuga este sănătoasă și nu este rușinoasă. Alergarea este un sport prin care toată lumea se poate simți bine și până la urmă putem să ne gândim că alergăm către Europa și către viitorul nostru”, a spus Nicolae Mărginean.

La concurs au participat circa 600 de persoane, majoritatea adolescenți și tineri, din Alba, Sibiu, Hunedoara și Cluj. Toți participanții au primit, la început, tricouri, iar la final au fost recompensați cu obiecte promoționale.

Primii clasați, atât la feminin cât și la masculin, au primit premii mai importante, între acestea numărându-se biciclete, excursii la munte, rucsacuri și diverse vouchere.

Pe parcursul evenimentului, organizatorii au avut mai multe acțiuni prin care au subliniat sprijinul Uniunii Europene, dar și beneficiile obținute de cetățenii din Regiunea Centru, de-a lungul celor 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană. 

[nggallery id=3879]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea