Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Șahiștii albaiulieni, pe locul I la turneul de la Râtișor. Au concurat cu 16 echipe din Serbia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șahiștii albaiulieni au participat, în acest weekend, la un turneu de șah desfășurat pe echipe la Râtişor, în Serbia, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Clubului de Șah Unirea Rîtişor. 

Competiția s-a desfășurat pe parcursul a șapte runde, în sistem elvețian, iar echipa din Alba Iulia, compusă din Marius Ceteraș, Adrian Sechereş, Dorin Şerdean, Radu Cormoş și Ovidiu Crăciun a reușit să se claseze pe locul I. Locul II în clasament a fost ocupat de clubul din Râtişor, iar locul III – Plandişt. 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Au participat 16 echipe din Serbia, foarte multe fiind din localități cu o comunitate românească foarte mare, Ungaria, care a fost reprezentată de o echipă a Asociației Sahistilor Romani din Ungaria înființată anul trecut la Gyula, și România.

Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței Sale Gheorghe Dinu, Consulul General al României la Vîrşeț, acesta fiind și un pasionat jucător de șah.

În paralel s-a desfășurat un turneu de șah rapid pentru juniori câștigat de albaiulianul George Ileană. Alți doi juniori albaiulieni, Radu Țâmpea și George Pleşa, au obținut locul 1 la categoriile lor de vârstă, sub 12, respectiv sub 10 ani.

Gazdele au făcut o primire emoționantă participanților, renumita fanfară a românilor din Rîtişor interpretând circa o oră melodii românești.

De remarcat că în acest sat situat în vecinătatea orașului Vîrşeț, circa 20% dintre membrii comunității românești, majoritară în localitate, cântă sau au cântat în fanfară, iar circa 30-40% dintre românii din Rîtişor sunt membrii ai clubului de șah Unirea Rîtişor, un club care începând cu anul 2003 are o colaborare foarte bună cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia.

sursa foto: facebook Ceteras Marius

[nggallery id=4423]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea