Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Polaris ”îngroapă” în gunoaie asociațiile de proprietari din Alba Iulia rău platnice. Peste jumătate au restanțe la salubritate, și din 2015

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii de pe mai multe străzi din Alba Iulia riscă să fie înconjurați de gunoaie, după ce firma care se ocupă de salubrizare în oraș a anunțat că va sista serviciul de colectare a deșeurilor menajere, pe motiv de neplată.

Mai bine de jumătate din asociațiile de proprietari au restanțe pentru acest serviciu, iar firma Polaris M Holding a decis să nu le mai ridice gunoiul, până când administratorii asociațiilor vor achita datoriile.

Trei asociații, care au ales să ignore datoriile restante, în contextul în care au fost notificate în nenumărate rânduri că trebuie plătite facturile, s-au trezit deja vineri, 18 august, cu tomberoanele pline și gunoi adunat pe lângă.

Operatorul de salubrizare a precizat pentru ziarulunirea.ro că din cele 169 de asociații, 86 au datorii mai mari de 2000 de lei, chiar și din luna mai a anului 2015. Astfel, firma s-a văzut obligată să sisteze serviciul de salubrizare până la recuperarea sumelor restante.

Conform legii 51 / 2006, republicata, art 42, alin (11), operatorul de salubrizare îşi poate întrerupe activitatea în următoarea situaţie: „Dacă sumele datorate, inclusiv penalităţile, nu au fost achitate după 45 de zile de la primirea facturii, operatorul poate întrerupe furnizarea/prestarea serviciului cu un preaviz de 5 zile lucrătoare şi are dreptul să solicite recuperarea debitelor în instanţă”.

Reprezentanții firmei Polaris au menționat că în următoarele zile vor opri serviciul de strângere a gunoiului și la alte asociații, dacă nu vor binevoi să-și plătească facturile. Cele trei asociații, care s-au trezit cu gunoiul neridicat, ar fi avut cele mai mari restanțe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea