Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO: În ”Orașul fără șomeri”, început de an dezamăgitor pentru elevi – Școli de pe care cade tencuiala, cu utilaje care lucrează în curte

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O situație greu de imaginat pentru municipiul Sebeș a fost generată de motorul gripat al administrației locale. Concret, în ”Orașul fără șomeri”, începutul de an școlar se face cu unități de învățământ care le oferă elevilor condiții demne de Evul Mediu.

Se pare că Dorin Nistor, numit de unii sebeșeni mai hâtri ”primarul horticultor”, a fost preocupat mai mult de tei, mușcate, montarea de gazon scump (care s-a uscat în mare parte la nici două luni de când a fost plantat) și alimentarea cu apă a unui restaurant din Alba Iulia, decât de renovarea unor școli și grădinițe din municipiu și localități aparținătoare.

La Școala nr. 2, din centrul Sebeșului, elevii încep luni cursurile printre săpături, excavatoare și cilindri, iar tradiționalul careu va avea loc în sala de sport ”Dorin Pavel”, întrucât administrația locală nu a fost capabilă să înceapă lucrările din timp, pentru a pune celebrele pavele în curtea unității de învățământ. Iar situația descrisă va mai dura cel puțin o lună! Cum vor ieși copiii în pauze între utilajele care vor lucra la pavat?

La Răhău, în ciuda promisiunilor ”primarului horticultor” situația grădiniței și a școlii din localitate este și mai gravă. La grădiniță pereții și tencuiala stau să cadă, iar la școală cursurile vor începe în aceeași clădire aflată într-o avansată stare dplorabilă, întrucât primăria nu a fost în stare să renoveze în timp util imobilul unde urma să fie mutată temporar școala.

Început de an dezamăgitor în orașul care are cea mai puternică industrie din județ și cel mai mare buget de investiții, moștenit în mare parte de la vechea administrație locală!

Se pare că marile realizări ale noii administrații conduse de trimisul lui Hava au fost doar achizițiile publice făcute, în mare parte, de la firmele ”de casă” ale fostului PDL, pe bani mulți, nu în puține cazuri unii asociați ai acestor firme deținând chiar funcții de conducere în partid.

Nu facem noi o analiză exhaustivă, dar în cel puțin unul dintre cazuri există indicii temeinice că s-au introdus unele criterii restrictive, astfel încât achiziția să poată fi dirijată către un anumit ofertant iar în alt caz, unul dintre acoliții partidului și-a permis să depună înscrisuri care cuprind informații ce nu corespund realității.

Sebeșul de astăzi, orașul marilor investiții, trăiește o adevărată dramă. Se demonstrează clar că degeaba ai bani în buget, dacă nu investești în utilități școlare pentru copii și facilități medicale pentru bolnavi, iar fondurile sunt cheltuite pe achiziții scumpe, de la firmele ”de casă” ale partidului!

[nggallery id=4530]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Mierea din iarbă neagră, produsă de un apicultor din Alba. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, remediu pentru orice tip de afecțiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mierea din iarbă neagră, produsă de un apicultor din Alba. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, remediu pentru orice tip de afecțiune Mierea neagră este produsă de Dănuț Pintea, un apicultor din Vingard. Mierea-medicament din munții Apuseni, superioară chiar și celebrei Manuka, este un remediu pentru orice tip de afecțiune. Apicultorul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea