Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto: În Câmpeni, sute de participanți la ”Marșul pentru viață”, desfășurat în ziua de Buna Vestire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orașul Câmpeni s-a alăturat azi celor peste 280 de localități din România și Republica Moldova în care s-a organizat cea de-a șaptea ediție națională a ,,Marșului pentru viață” ce condamnă avorturile, desfășurate sub tema ,,Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Marșul, care a debutat la amiază, după Sfânta Liturghie de Buna Vestire, a pornit din fața Bisericii Ortodoxe Câmpeni – Vale și s-a desfășurat pe traseul Calea Turzii – Strada Horea – Strada Meșteșugarilor – Piața Avram Iancu.

În piața din centrul orașului, cea mai mare parte a celor care au pornit în marș au rămas pentru a asculta mesajul transmis de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, rostit de către protopopul de Câmpeni, Radu Culda, precum și un program artistic de cântece și poezii dedicate în special mamei, susținute de elevi ai școlilor din Munții Apuseni.

Printre participanți s-au regăsit preoți, enoriași sau elevi din Câmpeni, elevi și profesori de religie din Țara Moților, cât și numeroase mame însoțite de copii, care au dorit să reafirme astfel valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.

Tema acestui an a marșului a oferit posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, iar ca element specific celui de aici, protopopul de Câmpeni a adăugat faptul că este necesară implicarea tuturor pentru creșterea și susținerea natalității în Munții Apuseni, o zonă care suferă de mult timp de o depopulare drastică, iar numărul copiilor de aici este din ce în ce mai mic.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=3653]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea