Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Aspectul occidental al Casei Căsătoriilor din Blaj a schimbat diametral experiența blăjenilor la cununia civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârșitul anului trecut, prin grija administrației locale Blaj, Casa Căsătoriilor a dezbrăcat haina ponosită, ce respira parcă a comunism, cu una nouă, occidentală, de care s-a îngrijit o firmă de arhitectură din județul Cluj.

Casa Casatoriilor din Blaj01Investiția de 416.000 de lei, de la bugetul local, se justifică pe deplin odată ce pășești în noua clădire în care, de la începutul anului și până acum s-au oficiat nu mai puțin de 80 de cununii, prima dintre ele în data de 18 aprilie. Pe lângă lucrările de consolidare și refacere a fațadei, a fost prevăzută și o extindere a imobilului, în vederea obținerii la interior a unui spațiu, care să deservească birourile și casieria pentru plăți taxe și impozite. Clădirea impresionează chiar de la exterior, nimic nu mai amintește acum de casa parcă de țară, cu pereți ”bleu-ciel”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Încăperile mici și întunecoase au fost regândite ca un spațiu larg și luminos, antiteza dintre pardoseala din gresie și lemnul, material cald, folosit atât pentru podiumul și biroul unde se semnează documentul atât de important cât și pentru tavan, se dovedești aici cât se poate de nimerită. Mobilierul alb, minimalist, sporește senzația de larghețe a spațiului, acum, cât se poate de modern.

De asemenea, s-a avut în vedere și amenajarea spațiului liber de lângă clădire, sub forma unei curți acoperite cu o pergolă, unde acum tinerii proaspăt căsătoriți și invitații lor pot închina, într-o atmosferă plăcută și relaxantă, un pahar de șampanie în cinstea evenimentului și pentru trăinicia unirii înfăptuite. Florile din această zonă fac o trecere firească către curtea exterioară, cu magnolii, verdeață și fântâna arteziană în jurul căreia sunt amplasate bănci de odihnă. Să te mai căsătorești o dată, nu altceva!

De altfel, această Casă a Căsătoriilor, a reprezentat și reprezintă încă o variantă pentru oficierea căsătoriei civile care se poate desfășura și în aer liber, în parcul Avram Iancu din Blaj. Cât de bine a fost primită renovarea acestui spațiu de către blăjeni? În fața cifrelor nu mai am nimic de adăugat, din cele 80 de căsătorii civile oficiate aici de la începutul anului, doar două s-au ținut în foișorul din parc. Să fie toate într-un ceas bun! (D.M.S.)

[nggallery id=963]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea