Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Echipele româneşti, participante în competiţiile continentale şi-au aflat posibilii adversari din turul III preliminar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri a avut loc tragerea la sorţi pentru echipele care joacă în competiţiile continentale, iar cele patru echipe româneşti şi-au aflat posibilii adversari, dacă vor reuşi să depăşească turul doi preliminar. Onoarea este cu atât mai mare pentru judeţul Alba, fiecare echipă participantă în competiţie are în lot un jucător crescut de FC Unirea Alba Iulia. Mai mult decât atât, Nicuşor Stanciu şi Gheorghe Grozav au fost titulari în primul meci din turul doi.

Iată posibilele adversare ale echipelor româneşti din turul III preliminar al Europa League şi Champions League:

Dinamo Tbilisi va fi, aproape sigur, adversara Stelei în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia din Georgia a trecut  de Streymur, în deplasare, scor 6-1 şi e greu de crezut că băieţii din Insulele Feroe mai pot întoarce rezultatul. Steaua Bucureşti a dat de pământ cu Vardar Skopje pe Naţional Arena, scor 3-0, şi 99%, cele două formaţii se vor bate pentru un loc în grupele Ligii Campionilor. Pentru echipa din Ghencea, numele Dinamo are o însemnătate aparte, rivalitatea între cele două echipe româneşti fiind de câteva decenii. Dacă va trece mai departe de Dinamo Tbilisi, albaiulianul Nicuşor Stanciu îşi va îndeplini un vis, calificarea în grupele Ligii Campionilor. Conform tragerii la sorţi, Steaua va disputa primul meci în deplasare pe 30 sau 31 iulie, iar returul va avea loc pe Naţional Arena, pe 6 sau 7 august.

Petrolul Ploieşti va întâlni în turul trei preliminar al competiţiei de fotbal, Europa League pe Vitesse Arnhem, fiind aproape calificată după ce a câştigat joi seara, cu scorul de 3-0, în meciul disputat împotriva echipei din Insulele Feroe, Vikingur. Autor a două goluri în partida tur, Gicu Grozav va întâlni un adversar mult mai dificil, olandezii de la Vitesse au arătat de multe ori că sunt o formaţie puternică.

Panduri Târgu Jiu a terminat la egalitate, 0-0 cu FC Levadia Tallinn şi dacă va trece de această formaţie va avea mari şanse să întâlnească reprezentativa din Israel, Hapoel Tel-Aviv, care a câştigat în tur, cu scorul de 4-1, în faţa echipei Beroe Stara Zagora din Bulgaria. La echipa olteană, joacă albaiulianul Călin Cristea care a pus osul în sezonul precedent, la câştigarea titlului de vicecampioană a României.

Dacă va trece de ciprioţii de la Omonia Nicosia, echipa albaiulianului Alexandru Giurgiu, Astra Giurgiu va întâlni câştigătoarea dintre IFK Goteborg (Suedia)/ AS Trenčín (Slovacia) (în tur a fost 0-0). Deocamdată, Astra are o misiune grea în deplasare, după ce în tur a terminat la egalitate 1-1 cu Omonia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea