Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Duminică, la Aiud, prima ediţie a Memorialului „Iuliu Demeter” | Şase echipe din Alba, la startul turneului juvenil

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, la Aiud, la Baza Sportivă “Teren Sintetic” Aiud se va desfăşura prima ediţie a Memorialului “Iuliu Demeter”, competiţie susţinută financiar de către Ioan Demeter, oficialul Olimpiei Aiud, implicată fiind şi primăria din localitate.Cupa Craciunului Titu Maiorescu Aiud 20

La turneu participă 6 echipe de copii, din anii 2005-2006, respectiv Olimpia Aiud, Juniorul Aiud, Viitorul Aiud, CSŞ Sebeş 2014, CS Zlatna, CS Ocna Mureş.
Iuliu Demeter, născut pe 9 iunie 1947, plecat prematur dintre noi pe 3 septembrie 2007, când abia împlinise 60 de ani, a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care i-a avut Aiudul. Atacant pur sânge, cu un deosebit simţ al porţii, a excelat în jocul de cap, parte a corpului cu care a înscris cea mai mare parte a golurilor reuşite pentru echipele la care a jucat. “S-a născut în Ciumbrud, într-o familie cu opt fraţi (trei băieţi şi cinci fete) unde a şi «bătut» pentru prima oară mingea alături de tatăl meu Teodor şi fratele mai mic, Valer, care a mai jucat la Petrolul Ploieşti şi Olimpia Râmnicu Sarat”, a povestit Ioan Demeter.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A fost descoperit şi adus la Aiud de catre prof. Nicolae Oniţiu (poate omul care a iubit cel mai mult fotbalul din Aiud) şi a făcut parte din tripleta magică a Metalului Aiud “Coadă, Oăsu’ şi Şorlic”, toţi trei din Ciumbrud, chiar vecini, care au contribuit decisiv la promovarea pentru prima dată a echipei Metalul Aiud în Divizia B, “învârtind la Dej buricu’” (cunoscătorii cunosc refrenul). A jucat pentru Metalul Aiud, Industria Sârmei Câmpia Turzii, Jiul Petroşani şi Olimpia Aiud. A stat toată viaţa alături de “dreptunghiul verde”, iar după terminarea carierei de jucător s-a ocupat în continuare de fotbal, antrenând copiii de la Olimpia Aiud. “Ca nepot al lui, căruia i-a îndrumat paşii spre fotbal, cu acceptul familiei, am decis ca începând cu anul acesta să organizez la Aiud, în fiecare an, un turneu de copii şi juniori, care să-i poarte numele. Cei care l-au cunoscut şi l-au admirat pe teren, dar şi cei care i-au fost coechipieri sunt invitaţi duminică la «Memorialul Iuliu Demeter»”, a spus Ioan Demeter.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea