Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dîrzu: Cer public demisia conducerii APIA Alba. Potor: Simedru își protejează un membru de partid, pe Hondola. Oamenii au plecat de acolo înjurați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a cerut, vineri, demisia conducerii APIA Alba pentru numărul redus de fermieri, comparativ cu alte județe, care au reușit să-și depună cererea, până la termenul limită al penalizării, pentru a primi subvenție.

Potor si Dirzu01Deputatul social-democrat Călin Potor a afirmat că liberalul Dan Simedru cunoaște modul neprofesionist în care se desfășoară activitatea la APIA, dar își protejează un membru de partid, pe directorul executiv, Felicia Hondola.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Cea mai mare problemă locală, și la zi, este APIA. Este considerată de către toată lumea ca un popular buboi medical furuncul care vrea să puște și eu cer public demisia conducerii APIA Alba, pentru modul în care a gestionat problemele de sezon. Pentru modul în care cetățenii județului Alba care lucrează în agricultură au reușit să ”depună” cererile și să beneficieze de subvenții. Aceasta este solicitarea mea personală și cred că este binemeritată. Nu trebuie să aștepte să vină nimeni; Eu personal nu pot și nici nu-mi propun, nu am menirea să schimb directorii. Cred că dacă ar avea onoare (n.r. conducerea) și-ar da demisia. O instituție de nivelul respectiv nu se conduce prin strigăte, doar fumat pe holuri și cafele”, a spus Ioan Dîrzu în cadrul unei conferințe de presă.

Fiind provocat să spună nominal cui cere demisia, Ioan Dîrzu a arătat că întregii conduceri. ”Am înțeles că sunt trei directoare și am înțeles că indemnizația e între 7.000 și 5.000. nu știu care 5, care 7. Cred că batjocura care o primesc oamenii în Alba e strigătoare la cer”.

Un jurnalist a precizat că probleme privind depunerea cererilor pentru primirea subvenției sunt la nivel național – Călin Potor precizând că sunt județe unde 86 la sută dintre fermieri au reușit să depună cerere și județe unde doar 50 la sută. ”Înseamnă că nu de la București i-a spus cineva doamnei Hondola, doamnă dragă, să scoți 50 la sută”, a explicat Potor.

Călin Potor a completat spunând că deputatul Dan Simedru își protejează un membru de partid, ”pe Hondola. Și el știe ce se întâmplă la APIA. Știe de modul total neprofesionist în care se desfășoară activitatea acolo. De înjurături și de altceva. De ce în prima săptămână nu a fost înghesuială? E și o chestie de mentalitate, dar întrebarea e de ce unele județe au scos 86% altele 50%. Pentru că nu s-a vrut. Oamenii au plecat de acolo și înjurați și jigniți. De ce nu a făcut Alba 85 la sută”, a spus Călin Potor.

La rândul său, Călin Potor a spus că rolul parlamentarilor nu e acela să demită directori de deconcentrate.

Dîrzu a arătat că Alba se află printre ultimele cinci județe din țară, privind numărul fermierilor care și-au depus cererea. Președintele PSD Alba a afirmat că APIA ar fi trebuit să informeze cetățenii și prin mass-media despre termenele de depunere a cererii și nu doar prin intermediul primăriilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea