Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Copreședintele PNL Vasile Blaga, anchetat sub control judiciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copreședintele PNL Vasile Blaga este anchetat sub control judiciar, una dintre acuzații fiind trafic de influență.

Blaga01

UPDATE 2: Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Vasile Blaga a sosit la sediul DNA Ploiești, acesta declarând jurnaliștilor că a fost sunat și citat telefonic în calitate de suspect.

Întrebat în ce dosar, acesta a afirmat că nu cunoaște acuzațiile care-i sunt aduse și nici motivul pentru care a fost chemat, scrie Agerpres.ro.

Surse apropiate anchetei au declarat că acesta ar urma să fie audiat într-un dosar de trafic de influență, faptele fiind comise în perioada 2009-2012. În această perioadă, Blaga ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte în mod preferențial, au mai precizat sursele citate.

UPDATE 1: Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, potrivit unui comunicat de presă.

„În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunțat Blaga, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Reacția sa vine după ce DNA a anunțat că procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea