Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Albaiulieni sancționați de jandarmi pentru că nu și-au supravegheat caii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi proprietari de cai din Alba Iulia au fost sancţionaţi contravenţional de jandarmi deoarece nu şi-au supravegheat animalele, iar acestea au păscut lucerna unui vecin.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Alba, “prezenţa animalelor a fost semnalată la 112 chiar de administratorul câmpului cultivat cu lucernă, iar în ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. Jandarmii au identificat proprietarii animalelor şi le-au explicat că, potrivit prevederilor legale, au obligaţia de a-şi supraveghea animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri.

Unul dintre aceştia – V.G. (70 de ani) –  şi-a recunoscut fapta şi, aflat la prima abatere de acest fel, a fost sancţionat cu avertisment scris. Celălalt – B.I. (28 de ani) – care, din spusele martorilor, se pare ca şi-a făcut un obicei din a-şi lăsa animalele libere pe proprietăţile altora, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 100 de lei.

Reprezentanții Jandarmeriei reamintesc faptul că pentru “lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri ” sancţiunea contravenţională poate fi amenda cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Totodată, aducem în atenţie că, în cazul constatării unui prejudiciu provocat de animale, în sarcina proprietarului acestora se poate reţine repararea pagubei produse.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea