Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Zone speciale pentru jocurile de noroc, pe model american? Propunerea deputatului USR de Alba, Beniamin Todosiu, pentru limitarea dependenței românilor față de păcănele

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zone speciale pentru jocurile de noroc, pe model american? Propunerea deputatului USR de Alba, Beniamin Todosiu, pentru limitarea dependenței românilor față de păcănele

Într-o încercare de a limita extinderea dependenței de jocurile de noroc în România, deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, a venit cu o propunere inspirată din modelul utilizat cu succes de alte țări.

El sugerează ca țara noastră să se inspire din modelul american și să desemneze zone speciale în care jocurile de noroc să fie permise exclusiv. Interviul acordat de către deputatul Todosiu pentru ziarulunirea.ro aduce în discuție această inițiativă îndrăzneață și încearcă să analizeze posibilele efecte pe care ar putea să le aibă asupra societății românești.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dependența de jocurile de noroc a devenit un fenomen tot mai preocupant în România în ultimii ani. Cu numărul crescut de cazuri de persoane care își pierd economiile și timpul în sălile de jocuri sau la aparate, există o necesitate urgentă de a găsi soluții pentru a stopa această tendință. Beniamin Todosiu, deputat USR, a găsit inspirație în modelul american, unde există deja astfel de zone speciale pentru jocurile de noroc.

În cadrul interviului acordat ziarulunirea.ro, Todosiu a explicat în detaliu propunerea sa. El sugerează că în România ar trebui să fie create zone special desemnate, similare cu cazinourile americane. Aceste zone ar urma să fie reglementate riguros, cu măsuri stricte de securitate și protecție a consumatorilor, iar accesul ar fi restricționat doar pentru persoanele adulte. Totodată, impozitele și taxele colectate din aceste zone ar putea fi direcționate către programe de prevenire și tratament a dependenței de jocurile de noroc.

România a introdus abia după 9 ani noi taxe pentru jocurile de noroc în offline și online, dublându-le pe cele existente, din 2014, și a adoptat după alți 14 ani noi obligații pentru sălile de jocuri

Cu o proliferare vizibilă a sălilor de jocuri și de pariuri în orașe, dar și a publicității din online, și cu o adicție a tinerilor care poate fi măsurată doar prin succesul înmulțirii sălilor de jocuri și a publicității în zona presei sportive și a influencerilor, în România domeniul a rămas timp de la mai mulți ani slab taxat și nereglementat cu măsuri specifice pentru ceea ce Organizația Mondială a Sănătății definește adicția pentru jocurile de noroc o problemă de sănătate mintală.

Din ultimele date disponibile, în 2021 funcționau în România 13.612 săli împărțite astfel: 11.820 de săli specializate jocuri de noroc, 1.771 de săli cu pariuri mutuale, 11 cluburi de poker, 7 săli de bingo, 3 cazinouri, ceea ce înseamnă 1 sală la aproximativ 1.100 de persoane adulte (apoximativ 15 milioane, cu vârsta peste 23 de ani). Datele au fost publicate de Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) în Raportul anual de activitate pentru anul 2020, și au fost citate de Ministerul Finanțelor într-un răspuns la o interpelare din mai 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea