Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zona turistică Teiul lui Eminescu şi Crucea Iancului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Continuând demersurile pentru valorificarea patrimoniului cultural al „Micii Rome”, primarul Blajului, Gheorghe Rotar, a propus un proiect de hotărâre privind amenajarea zonei turistice din cartierul Hulă de pe raza municipiului, care include str. Stejarului, Teiul lui Eminescu şi Crucea Iancului. Obiectivul a fost finalizat la sfârşitul anului trecut, fiind efectuate lucrări de infrastructură, amenajări peisagistice şi dotări cu mobilier urban.
Astfel, s-a înlocuit sistemul rutier din beton asfaltic cu pavaj din pavele din beton vibropresat (excepţie făcând calea de acces la rezervoarele de apă). De asemenea, drumul s-a lărgit, astfel că acum acesta are o lăţime de 6 metri, de-a lungul părţii carosabile fiind amenajat şi pavat trotuarul cu dale, pe o lungime de 120 de metri. Mai mult, acum drumul este iluminat, fiind prevăzut cu stâlpi de iluminat stradal. Totodată, pe zona periculoasă a fost montat un parapet, pentru protecţia turiştilor (n. r. – parapet care ar fi bine să fie suplimentat). În jurul plăcii comemorative a lui Mihai Eminescu şi zona Crucii lui Avram Iancu s-a realizat un montaj colorat din pavele din beton.
Au fost amenajate parcări la ambele obiective turistice, în acelaşi timp fiind montate băncuţe pentru odihnă şi pubele de gunoi. Un fapt demn de semnalat este şi instalarea unor plăci informative cu informaţii despre cele două monumente, inscripţionate în română, dar şi în engleză, franceză şi germană. De asemenea, la intrarea dinspre DJ Blaj – Jidvei spre drumul de acces către cele două obiective au fost instalate tăbliţe indicatoare cu chipurile celor două mari personalităţi. Costul total al lucrărilor nu depăşeşte suma de 300.000 de lei.          Primarul Gheorghe Rotar ne-a declarat că realizarea acestei investiţii a fost foarte bine primită de către blăjeni, promiţând că în acest an vor fi montate astfel de plăci şi la principalele monumente din Blaj, inclusiv la intrările în oraş.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel UMANITAR pentru o familie cu 8 copii din Alba: Trăiesc într-o cameră cu două paturi, fără jucării, haine și încălțăminte Un apel umanitar pentru o familie din Zlatna, cu 8 copii, a fost lansat pe Facebook de o iubitoare de animale. Andreea Berar a întâlnit familia în timp ce împărțea pungi cu cadouri pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare