Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Zona euro deschide calea recapitalizării directe a băncilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zona euro vrea să creeze până la sfârşitul lui 2012 un mecanism care va permite recapitalizarea băncilor în mod direct prin fonduri de salvare, dar în anumite condiţii, a anunţat ieri preşedintele Uniunii Europene (UE), Herman Van Rompuy. „Atunci când va fi finalizat, Mecanismul European de Stabilitate (MES) va putea avea posibilitatea să recapitalizeze în mod direct băncile”, a anunţat Van Rompuy într-o conferinţă de presă la Bruxelles, la finalul unui summit al zonei euro. Un mecanism unic de supervizare financiară va fi creat, în cadrul căruia „Banca Centrală Europeană (BCE) îşi va juca deplin rolul”, a anunţat, la rândul său, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso. Zona euro este de asemenea pregătită ca fondurile de salvare să intervină pentru a da asigurări pieţelor, a adăugat Van Rompuy, fără să spună în mod clar dacă FESF şi MES ar putea cumpăra în mod direct titluri de datorie pe piaţă. În opinia sa, zona euro va utiliza într-un mod mai „suplu” fondurile de salvare, pentru a „asigura pieţele şi a obţine stabilitatea asupra obligaţiunilor suverane ale membrilor săi”.
Aceasta a fost una dintre solicitările Italiei şi Spaniei, care se confruntă cu dobânzi tot mai mari, dar căreia, până în prezent, Germania i s-a opus cu fermitate. Aceste două ţări şi-au condiţionat acordul faţă de un pact de creştere european în valoare de 120 de miliarde de euro de adoptarea de către zona euro a unor măsuri imediate prin care să le vină în ajutor. (M.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea