Zonă de agrement, cu ponton și loc de pescuit recreativ sportiv la Blandiana: Investiția de peste 400.000 de lei, undă verde de la APM Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Vești bune pentru locuitorii comunei Blandiana și a celor din împrejurimi, care doresc să părăsească cotidianul orașului pentru o mică escapadă într-una dintre cele mai pitorești zone din județ.

Primăria comunei Blandiana a prezentat astfel proiectul ambițios de construire a unei noi zone de agrement, în valoare de aproape 90 000 de euro, care dorește să atragă ,,un sector nou de utilizatori și anume persoanele care vor să petreacă timpul liber în apropierea unei oglinzi de apă”, așa cum este specificat în memoriu. Acest proiect este menit să sporească confortul și nivelul de trai în comună, precum și de a atrage orice posibili mici investitori, interesați de ce poate oferi râul Mureș și împrejurimile sale.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Propus de a fi implementat în 6 luni de la începerea de achiziție a lucrării, acest proiect prevede că pontonul respectiv să fie dotat cu o alee cu circulație mixtă (pietonal+auto), care asigura accesul pe parcelă  și de-a lungul căreia sunt amplasate buzunare amenajate pentru parcare (3 locuri+ 1 loc pentru persoane cu dizabilități), toalete ecologice (2 + 1 pentru persoane cu dizabilități), precum și locuri de picnic (3 locuri). Se vor planta un număr de 20 de arbori din specii integrate în habitatul malurilor de ape curgătoare, iar pentru iluminat se va adopta o soluție bazată pe energii regenerabile și anume stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

De asemenea, terenul pe care se dorește realizarea invesției este liber de construcții și situat în intravilanul localității Acmariu, pe malul  drept  al  Mureșului,  accesul  făcându-se  prin  intermediul  Drumului  Județean  107A,  drum  ce  reprezintă  legătura  rutieră principală  cu  municipiul Alba  Iulia,  cu  Drumul  Național  DN1,  cu  Drumul  European  E81  și  cu  viitoarea  autostradă A10,  care urmează a fi dată în folosință în anul curent.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419