Rămâi conectat

Societate

Ziua Națională a României sărbătorită la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 300 de cugireni au răspuns sâmbătă, începând cu ora 12.00, invitației lansate de primărie și Consiliul Local Cugir de a participa la activitatea cultural-artistică organizată la Piața ”Complex” cu prilejul Zilei Naționale a României. 

Manifestarea a debutat pe scena instalată în piață,  prin mesaje și aprecieri cu privire la actul Unirii de la 1 Decembrie 1918, rostite de primarul Adrian Teban și viceprimarul Horia Rotche. A urmat apoi un minispectacol oferit localnicilor de către elevi ai Școlii Gimnaziale nr.3 Cugir,  pregătiți de îndrumătorul educativ al instituției, Luminița Sgubea și profesoara Ionela Dărab. Câțiva elevi îmbrăcați în costume naționale și purtând eșarfe tricolore au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice dedicate Marii Uniri a Românilor.

În cadrul programului oferit de organizatori și-a dat concursul și Taraful Casei Orășenești de Cultură și instrumentiștii săi, pregătiți de profesorul Silviu Oprișiu, care au mai încălzit atmosfera generată de o vreme închisă, de unde n-au lipsit aversele de ploaie.

Cum era de așteptat au fost prezenți și politicienii (ai puterii bineînțeles), care s-au rezumat să ofere celor prezenți stegulețe tricolore, după care s-au despărțit în grupuri, fiecare cu partidul sau, pentru a petrece cu bere, vin fiert, mici și fasole cu cârnați, puse în vânzare de comercianții locali.

Fasole cu cârnați a oferit gratis și  primăria prin Serviciul Public de Asistență Socială, persoanelor cu venituri modeste, persoane cu alocații complementare, preparat la care s-a făcut o coadă de peste 100 de ”clienți” în special din rândul romilor care locuiesc în cartierul Coșbuc.

Constantin PREDESCU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea