Rămâi conectat

Actualitate

Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă: Elevi de la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, informaţi despre riscuri şi măsuri de prevenire

Alexandra Mates

Publicat

în

Copii-exploatati-munca-agricultura-16Pentru a marca Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă, celebrată la data de 12 iunie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba împreună cu membrii Echipei Intersectoriale Locale pentru prevenirea şi combaterea exploatării prin muncă a copiilor, au organizat, joi, o activitate de informare şi prevenire la Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, la clasele a – VII- a. Elevii au fost informaţi cu privire la riscurile exploatării prin muncă, alte forme de exploatare, dar şi măsuri de prevenire a acestora.

 În cadrul acestei activităţi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane a subliniat încă o dată problematica exploatării sexuale a minorilor, precum şi a traficului de persoane.

 Echipa Intersectorială Locală are în componenţă reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai organizaţiilor nonguvernamentale, instituţii implicate în prevenirea, combaterea şi asistenţa victimelor exploatării.

 Ziua Mondială Împotriva Exploatării Copiilor prin Muncă s-a sărbătorit pentru prima dată în anul 2002, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Muncii, cu scopul de a arăta lumii întregi tratamentul inuman la care sunt supuşi copii din întreaga lume, care sunt forţaţi să muncească de la vârste fragede.

 Organizaţia Mondială a Muncii atrage atenţia asupra faptului că aceşti copii sunt obligaţi să muncească în condiţii extrem de dure, care uneori le pun viaţa în pericol, nu au acces la educaţie ori la îngrijiri medicale, iar drepturile de bază le sunt încălcate. Pe tot parcursul anului Echipa Intersectorială Locală va desfăşura  campanii de informare a autorităţilor locale din mediul rural, campanii de prevenire în şcoli şi campanii care sa atragă specialişti şi persoane interesate de combaterea exploatării copiilor prin muncă, precum şi oferirea de materiale cu privire la cadrul legislativ din acest domeniu.

 Un rol important în aceste demersuri îl are Biroul Telefonul Copilului din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba unde sunt sesizate cazurile de violenţă şi abuz asupra minorilor dar şi cele de exploatare sub orice formă prin linia telefonică gratuită, 24 de ore pe zi la numărul: 08008.200.100.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea