Rămâi conectat

Politică Administrație

Ziua Eroilor comemorată la Alba Iulia. Programul manifestării organizate de Prefectura Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin Hotărârea Guvernului nr.309/06.05.2015, s-a aprobat Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor – 21 mai 2015, care prevede o serie de măsuri administrative-organizatorice necesar a fi adoptate pentru desfăşurarea în bune condiţii a ceremonialului comemorativ.

În vederea realizării Programului menţionat, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a aprobat Planul general de măsuri privind participarea structurilor M.A.I. la activităţile stabilite pentru sărbătorirea Zilei Eroilor şi asigurarea ordinii publice pe timpul desfăşurării ceremoniilor oficiale din data de 21 mai a.c.

ziua veteranilor de razboi35Planul include o serie de activităţi şi acţiuni ce sunt coordonate de către prefecţi, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, în vederea comemorării evenimentului şi gestionării misiunilor asociate pentru menţinerea climatului corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a mediatizat acest eveniment în mass-media locală şi a informat instituţiile publice deconcentrate cu privire la Planul General de Măsuri. Prin grija Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba, evenimentul va fi marcat de tragerea clopotelor la ora 12.00, în toate lăcaşurile de cult din judeţ. De asemenea, la aceeaşi oră, în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ judeţene se va păstra un moment de reculegere în cinstea eroilor neamului căzuţi la datorie. Totodată, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia se va desfăşura un ceremonial de depunere de coroane şi jerbe de flori, care va fi precedat de un moment religios. Manifestările se vor încheia cu o paradă militară. Doresc să mai informez opinia publică, că vor fi organizate ceremoniale cu prilejul “ Zilei Eroilor” în toate municipiile şi oraşele din judeţul nostru.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea