Rămâi conectat

Curier Județean

Ziua Carierei, sărbătorită la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, a organizat marți, 15 decembrie,  Ziua Carierei, o activitate la care au participat elevii din clasele a VII-a și a VIII-a.

Ziua Carierei01Concepută sub forma unei dezbateri, acțiunea a avut ca scop orientarea elevilor în carieră și alegerea unei profesii, în funcție de abilitățile, aptitudinile și dorințele elevilor.

La acest eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai liceelor din municipiu, atât elevi, foști absolvenți ai Școlii „Avram Iancu”, cât și profesori din Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” și Colegiul Tehnic „Apulum”.

Aceste licee au fost selectate pe baza opțiunilor exprimate de elevii Școlii „Avram Iancu”, în urma chestionarelor aplicate acestora.

Consilierul psiho – pedagog al școlii, Ildiko Szilagyi, a realizat o prezentare privind importanța orientării elevilor în carieră, pașii care trebuie urmați, factorii decizionali în alegerea unei profesii.

Profesorii din liceele albaiuliene au prezentat oferta educațională, iar elevii și-au exprimat puncte de vedere privind experiența lor personală și motivele care au condus la alegerea unui anumit profil. De asemenea, aceștia au oferit elevilor din gimnaziu materiale publicitare: pliante, broșuri, reviste și au prezentat produse ale activității lor prin expoziții și materiale video.

Elevii Școlii “Avram Iancu”au realizat și prezentat pliante cu profesiile pe care doresc să le urmeze, evidențiind avantajele, dezavantajele, exigențele și rigorile fiecărei profesii alese.

Această activitate face parte dintr-un proiect mai amplu, devenit o tradiție a Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” și a fost coordonat de psihologul școlar în colaborare cu diriginții claselor a VIII-a: Maria Atanasiu, Sorin Pop, precum și cu profesoara de educație plastică, Popa Diane.

Proiectul va continua și în semestrul al II-lea, în cadrul săptămânii „Școala Altfel”, cu o altă activitate, la care vor participa părinți ai elevilor. Aceștia vor avea ocazia să le prezinte copiilor aspecte din experiența lor profesională.

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea