Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zilele Oraşului – un sfârşit de săptămână de mare sărbătoare pentru municipiul Alba Iulia

Publicat

în

Mâine debutează la Alba Iulia cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Oraşului, o manifestare care de la an la an a câştigat inimile albaiulienilor. Ediţia din acest an se remarcă printr-un nou concept prin care organizatorii doresc să implice mai mult locuitorii oraşului ca parte activă a evenimentelor. De aceea o mare parte a momentelor au un caracter interactiv printre cele mai pregnante fiind concursul „Miss Zilele Oraşului”, prezentat de actorul Pavel Bartoş, care va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 18.00 pe scena ridicată în Şanţurile de Sud, campania „Albaiulian, mândru la volan” care se va desfăşura chiar mâine, de la ora 17.00 pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi spectacolele interactive susţinute de Asociaţia Internaţională de Tineret Become Youth & Arts, spectacolul pentru copii „Marionete în stradă” cu Nuţi şi Soso… Pentru că am amintit de copii să spunem că lor le-a fost rezervat un spaţiu special în Şanţurile de Sud unde actorii Teatrului de Marionete „Prichindel” din Alba Iulia vor prezenta două spectacole „O poveste din lumea păpuşilor” şi „Poveste veselă” – sâmbătă, respectv duminică de la ora 11.00. urmând ca restul timpului în acest spaţiu special să se desfăşoare şi alte activităţi pentru cei mici. Pe lângă concertele susţinute de Mandinga – vineri, 22.30 pe scena din Şanţurile de Sud, concertul de pop şi jazz de sâmbătă de la ora 17.00 în aceeaşi locaţie, cel de sâmbătă, ora 21.30 susţinut de trupa Sensor, concertul de muzică populară „Toată lumea are-un dor” – duminică, ora 18.30, concertul Loredanei Groza de duminică de la ora 21.30. Partea muzicală a Zilelor Oraşului este completată de un concert coral susţinut de Orchestra filarmonică de tineret din Bonn şi Corul Codex Apulum – duminică, ora 16.00 la Catedrala Romană-Catolică şi de concerte de muzică pe stradă. O atracţie deosebită, o noutate a acestor zile de sărbătoare a oraşului Alba Iulia sunt momentele de acrobaţie – vineri de la ora 20.30, acrobaţii şi proiecţii pe zidurile Cetăţii – sâmbătă de la ora 21.00, jonglerii cu foc – sâmbătă de la ora 21.20, spectacolul de muzică, dans şi acrobaţii de duminică ora 20.30.
Din programul Zilelor Oraşului nu lipsesc nici momentele mai oficiale să le spun, anume parada Cetăţii Alba Iulia – vineri, ora 10.00, momentul de debut a sărbătorii, aniversarea a două decenii de învăţământ superior la Alba Iulia, de la aceeaşi oră, tot vineri urmate de la ora 12.00 de expoziţia „Alba Iulia de la capitala Principatului la construirea Cetăţii Vauban (1541- 1715), la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, ceremonia de absolvire a promoţiei 2011 a Universităţii „1 Decembrie 1918” – sâmbătă, ora 10.00 pe Platoul din faţa Catedralei Reîntregirii, acordarea de Diplome de Excelenţă – sâmbătă, ora 10.30 la Sala Unirii. Desigur că acestea sunt doar câteva spicuiri dintr-un program mult mai amplu care vă va ţine în priză cu multe alte momente surpriză, marea lor majoritate desfăşurându-se în aer liber în zona Şanţurilor de Sud ale Cetăţii Alba Carolina şi pe platoul de lângă pavilionul expoziţional. Petrecere frumoasă!
Anca DINICĂ

Publicitate

Ştirea zilei

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

Publicat

în

Avertizare meteo: COD GALBEN de viscol în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 100 km/h

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben de vânt puternic, pentru zona montană a județului Alba, valabilă până sâmbătă dimineața.

În intervalul menționat, la munte, în special la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, vizibilitatea redusă și zăpada troienită.

În intervalul menționat, în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud și Mureș, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Electrica Furnizare Discount

În zona montană înaltă vântul va continua să prezinte intensificări și la sfârșitul săptămânii, temporar vor fi ninsori viscolite și vizibilitate redusă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER pe DN74, la Izvorul Ampoiului: Șofer RĂNIT, după ce ar fi intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Un accident rutier a avut loc joi dimineață, pe DN74, în localitatea Izvorul Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre o coliziune între un autoturism și un stâlp de electricitate.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Publicat

în

FOTO, VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Un microbuz a intrat într-o autoutilitară pe banda de urgență

Un accident a avut loc joi dimineața, în jurul orei 8.00, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la km 284+400, în zona localității Apoldu de Jos.

Potrivit IPJ Sibiu, o autoutilitară oprită pe banda de urgență este acroșată de o altă autoutilitară, aceasta din urma fiind proiectată în parapetul median, oprindu-se apoi tot pe banda de urgență.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Se circulă îngreunat pe banda 2.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare