Rămâi conectat

Ştirea zilei

Zilele Oraşului Câmpeni: În cea de-a doua seară moţii au petrecut alături de Ducu Bertzi şi Andreea Bălan

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cea de-a doua seară din cadrul celei de-a opta ediţii a sărbătorii „Zilele Oraşului Câmpeni 2012”, o manifestare cultural-artistică de tradiţie pentru capitala Ţării Moţilor, organizatorii au pus la cale o mulţime de surprize pentru toţi cei prezenţi.

Iubitorii de muzică uşoară au avut oportunitatea de a asculta minunate melodii în cadrul unui concurs de interpretare, în care mai multe concurente şi-au pus în valoare talentul şi pasiunea pentru arta sunetelor. Marele trofeu a fost câştigat de Isabela Sicoe din Roşia Montană, premiul întâi a revenit Mariei Lup din Vadu Moţilor, pe locul al doilea s-a situat Teodora Giurgiu din Câmpeni, iar locul al treilea a fost obţinut de Andreea Selagea din Bistra. Premiul special pentru interpretare şi ţinută artistică i-a revenit Cătălinei Bichiu din Roşia Montană, iar premiul special al juriului pentru interpretare live a fost câştigat de către Roxana Chicidea din Câmpeni. Toate concurentele au dat dovadă de talent, ambiţie şi înclinaţie aparte spre ritmurile muzicale.

Un frumos recital de muzică uşoară a fost susţinut de către Codruţa Tomuş,câştigătoarea de anul trecut a concursului de interpretare. Pe scena amplasată în faţa statuii Crăişorului Munţilor Apuseni, Avram Iancu, au urcat şi karatiştii moţi de la Clubul Sportiv Gemina, coordonat de antrenoarea Viviana Pripon, prezentând pentru spectatori demostraţii complexe de karate şi făcând încă o dată dovada muncii lor, antrenamentelor, a eforturilor prin care au obţinut nenumărate medalii la competiţii sportive de gen.

Ceea ce este mai frumos, autentic, tradiţional pentru Ţara Moţilor a fost pus în valoare prin recitalurile ansamblului „Arieşul” Câmpeni, coordonat de apreciatul profesor  Gheorghe Bădău, al ansamblului „Dor” condus de Alin Joldelş, formaţii din care fac parte solişti instrumentali de mare valoare, prin care zona noastră este recunoscută în ţară dar şi în străinătate. Ansamblul de dansuri „Brădeana” din Sohodol împreună cu instructoarea Oana Joldeş au creat un moment special pentru spectatori, prezentând dansuri populare româneşti şi făcând o demonstraţie de port popular, dragoste pentru tradiţii, obiceiuri,artă.

În spiritul promovării culturii, a valorii în oraşul Câmpeni, în cea de-a doua seară a acestui eveniment a avut loc şi o lansare de carte a poetului Teofil Haneş din Poiana Vadului.

Cea de-a doua seară a sărbătorii s-a încheiat cu două concerte explozive, care au avut loc prin strădania primarului Ioan Călin Andreş, a Consiliului Local Câmpeni şi a sponsorilor care au fost alături de locuitorii Apusenilor prin susţinerea lor.

Concertul lui Ducu Bertzi a fost un motiv de bucurie pentru cei care apreciază muzica folk, ale cărei ritmuri impresionează generaţii întregi de ascultători, de la cei mai mici şi până la bunici. Ducu Bertzi este cunoscut pentru frumoasele cântece „M-am îndrăgostit numai de ea”, „Floare de colţ”, „Şi de-ar fi”, pe care le-a interpretat cu mult drag pentru moţi.

Andreea Bălan, una dintre cele mai apreciate şi iubite soliste de muzică uşoară din România i-a delectat pe cei prezenţi cu un concert bine organizat, cu piese de top, dansuri moderne, cu un program dinamic, antrenant prin care este recunoscută peste tot în ţară, dar şi în afara graniţelor ei.

Piaţa Avram Iancu a fost neîncăpătoare, iar cei prezenţi s-au distrat până târziu. Astăzi organizatorii pregătesc şi alte surprize iar pe scenă va urca şi trupa Daggu Project din Berlin.

În final,mai amintim faptul că a debutat deja şi  „Cupa Ţării Moţilor” la şah, o competiţie în care iubitorii acestui sport al minţii vor concura pentru a-şi demostra inteligenţa şi experienţa pe tabla cu 64 de pătrăţele. La acest concurs, desfăşurat la Şcoala cu clasele I-VIII din  Câmpeni, doritorii pot participa la diferite secţiuni: elevii claselor I-IV, elevii claselor V-VIII şi elevii claselor IX-XII. La final se vor acorda cupe, medalii şi diplome primilor clasaţi, precum şi premii constând în materiale şahiste tuturor participanţilor.

Vineri 20 iulie, în ultima zi de sărbătoare din oraşul Câmpeni, în Piaţa Avram Iancu se va desfăşura turneul seniorilor care este inclus  în circuitul judeţean de şah rapid „Alba Grand Prix 2012”, coordonat de Clubul Municipal de Şah Alba Iulia. La turneu şi-au anunţat participarea mai mulţi şahişti experimentaţi din judeţul Alba, printre care şi Mihnea Costachi (12 ani), multiplu campion naţional, campion european şi campion al Uniunii Europene de Juniori. Primii clasaţi vor primii trofee, medalii şi diplome.(D.G.; A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea