Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Zilele Municipiului Sebeș, 16-19 august 2018. PROGRAMUL: Concerte cu Direcția 5, Ami, Guz, Lora, Lino Golden, Feli și Smiley, The Motans, recitaluri de muzică populară, spectacol de lasere, foc de artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele Sebeșului 2018. PROGRAM: Concerte cu Direcția 5, Ami, Guz, Lora, Lino Golden, Feli și Smiley, The Motans, recitaluri de muzică populară, spectacol de lasere, foc de artificii.

Între 16 şi 19 august, toţi locuitorii orașului Sebeş, precum şi oaspeţii urbei, sunt invitaţi să participe la „Zilele Municipiului Sebeş”, ediţia anului 2018 fiind găzduită în mare parte, la fel ca și în anul precedent, de Parcul Arini.

Joi, 16 august, începând cu ora 19:30, în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”, va avea loc momentul festiv al deschiderii oficiale, într-o atmosferă tradițională, atunci când vor fi primite delegațiilor din țară și din străinătate, vor fi premiate persoane unice din viața de zi cu zi a urbei, va fi decernat titlul de cetățean de onoare.

Drapelul purtat de delegația din Sebeș la Marea Unire din 1918 va fi găzduit, pe toată durata manifestărilor, de muzeul din Sebeș, în semn de profund respect pentru actul făuritor de țară, de la care se împlinesc 100 de ani.
Atmosfera predominantă a întregului eveniment va fi cea tradițională, cu decoruri adaptate în diversele locații de desfășurare, iar prezența supramarionetelor, purtând simbolic costumul popular, este menită să sublinieze această idee, cu atât mai mult cu cât momentele dedicate celor mai mici locuitori ai Sebeșului vor spune povestea centenarului pe înțelesul lor.

Ne bucurăm de parteneriatul O.N.G.-urilor locale: Grupul de Inițiativă, Studii și Analize Sociale-G. I. S. A. S., Despărțământul Astra „Vasile Moga” Sebeș, Asociația Arttrad Valea Frumoasei, Asociația „Temerarii Transalpina”, Asociația Fanfara Petreşti, cluburile de dans Samara și Fantasy Dance, Trupa de Dansuri Săseşti Sebeş, micuţii solişti de folclor din Grupul Vocal „Felician Fărcaşiu”, contribuţia fiecăruia fiind importantă şi valoroasă pentru comunitate. Mulţumim satelor și comunelor învecinate care participă la tradiţionala paradă a portului popular de duminică, 19 august, precum şi tuturor artizanilor care se vor afla în Parcul Tineretului devenit „Parcul Meşteşugarilor”, la o expoziție cu demonstrații lucrative şi cu obiecte autentice din lada de zestre a bunicii.

Un detaliu important pentru cetăţenii Municipiului Sebeş este că pe durata evenimentului, de vineri până duminică, vor avea la dispoziţie curse speciale de transport local, care le vor asigura, în mod gratuit, transferul spre zona Arini. Acestea vor acoperi localităţile aparţinătoare, Lancrăm, Petreşti, Răhău, astfel încât accesul publicului la eveniment să fie cât mai facil şi să evităm aglomerarea zonei cu maşini. Accesul auto în Parcul Arini va fi limitat, pentru siguranţa şi pentru confortul publicului.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeş, Consiliul Local al Municipiului Sebeş, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Bugetul total alocat este de aproximativ 509.000 Lei.

Mulțumim sponsorilor care au ales să ni se alăture într-un parteneriat pentru a ne sărbători comunitatea. Sponsor principal: STAR TRANSMISSION & STAR ASSEMBLY. Sponsori: Jidvei, Alpin 57 Lux, Romaqua Group Borsec, Cramele Boieru, Trans Iviniș, Livio Dario.

PROGRAM
ZILELE MUNICIPIULUI SEBEŞ
#DragDeSebeș

16-19 august 2018

JOI, 16 AUGUST 2018
Centrul istoric al Sebeșului

Ora 19.30 Grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica”
DESCHIDEREA OFICIALĂ A ZILELOR MUNICIPIULUI SEBEȘ
Atmosferă tradițională. Salutul oficialităților. Salutul delegațiilor din orașele înfrățite. Premierea unor persoane unice din viața de zi cu zi a urbei. Cetățeni de onoare. Momente artistice cu folclor arhaic. Spectacol artistic cu supramarionete.
Drapelul purtat de delegația din Sebeș la Marea Unire din 1918.
Invităm cu toată căldura întreaga comunitate locală, precum și oaspeții orașului!

VINERI, 17 AUGUST 2018
Centrul istoric al Sebeșului

Ora 10.00 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
„Și Sebeșul a făcut Marea Unire!” / expoziție evocatoare a contribuției pe care Sebeșul a avut-o la Marea Unire / tur ghidat al muzeului.

Ora 12.00 Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș
Expoziție de artă plastică: „Sebeșul în culori”.

Ora 16.00 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
„Întâlnire cu istoria”. Lansare de carte: „Marele Război în memorialistica românilor din Sebeș” volum lansat în cadrul seriei Bibliotheca Mvsei Sabesiensis. Autor: drd. Mihai-Octavian Groza.

Ora 17.30 Biserica Evanghelică Sebeș
Dezvelire bust Carl Filtsch. Concert de muzică clasică.

Parcul Arini

Ora 17.00 Scenă. Parcul Arini
Concerte ale artiştilor şi trupelor pop-rock locale.

Ora 19.00 Scenă. Parcul Arini
Animație: MC KOTTO

CONCERTE: DIRECȚIA 5, AMI, GUZ, LORA, LINO GOLDEN.
DJ-party

SÂMBĂTĂ, 18 AUGUST 2018

Ora 10.00 Casa Memorială „Lucian Blaga” Lancrăm
„Lucian Blaga și Marea Unire” / vizită itinerantă.
Întâlnirea Primarului Municipiului Sebeș cu reprezentanții orașelor înfrățite. Semnarea unui protocol simbolic, în anul centenar.
Lansare de carte: Lucian Blaga, „Discobolul”, editura Ardealul.

Ora 10.00 Muzeul Municipal „Ioan Raica”
„Și Sebeșul a făcut Marea Unire!” / expoziție evocatoare a contribuției pe care Sebeșul a avut-o la Marea Unire.

Parcul Arini

Ora 17.00 Parcul Arini
POVESTEA CENTENARULUI PENTRU COPII. Animație și spectacol cu supramarionete.
Spuma party. Tunuri de confeti. Eveniment dedicat copiilor Sebeșului.

Ora 19.30 Scenă. Parcul Arini
Concerte ale artiştilor şi trupelor pop-rock locale.

Ora 20.00 Scenă. Parcul Arini
CONCERTE: FELI ŞI SMILEY. THE MOTANS.
SPECTACOL DE LASERE. FOC DE ARTIFICII.
PREZINTĂ: DANIEL BUZDUGAN.
DJ-party

DUMINICĂ, 19 AUGUST 2018

Ora 11.00 Parcul Tineretului, centrul municipiului
„Parcul meşteşugarilor”.
Expoziţie de meşteşuguri tradiţionale, demonstraţii, târg de produse tradiţionale.
Ora 12.00 Parcul Tineretului, centrul municipiului
Parada portului popular.
Spectacol de folclor.

Parcul Arini
Ora 19.00 Scenă. Parcul Arini
CONCERTE DE FOLCLOR:
Ansamblu de dansuri grecești.
Părintele Doru Gheaja și invitații săi. Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” condus de Alexandru Pal.
AUREL TĂMAȘ.
MOMENTE ARTISTICE CU VASILE MURARU ȘI VALENTINA FĂTU.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea