Rămâi conectat

Curier Județean

„Zilele Filmului Românesc” la Cugir, pe 7 şi 8 aprilie 2013

Publicat

în

Un eveniment special de proiecție cinematografică,se va desfășura în perioada 7-8 aprilie în orașul Cugir. Este vorba despre evenimentul intitulat sugestiv  „Zilele Filmului Românesc”,eveniment care are ca scop promovarea creațiilor cinematografice autohtone din domeniu. Organizatorii au pregătit o serie de 5 filme care vor rula în zilele de duminică și luni. Evenimentul va fi găzduit de Casa de Cultură a orașului Cugir.

În urma succesului din rândul publicului cinefil cugirean,a proiecției filmului „După Dealuri”în regia lui Cristian Mungiu,proeicție după care cei prezenți au solicitat Casei de Cultură Cugir un demers prin care în Cugir să mai aibă loc astfel de seri dedicate filmului. Ca să vină în ajutorul acestora,reprezentanții din cadrul Casei de Cultură Cugir și a primăriei Cugir  au contact o firmă specializată din România în distribuirea filmelor.

Firma în cauză a aceptat ideea reprezentanților Casei de Cultură Cugir și a celor din cadrul primăriei Cugir pe motivul că firma ar avea o caravană la nivel național de proiecții de filme, și orașul Cugir ar putea fi inclus în cadrul caravenei, Cugirului alocândui-se două zile de proiecții.

Elit - Gustul Desăvârșit

În aceste două zile vor lua o serie de 5 producții autohtone românești.Capul de afiș al acestui eveniment este ținut de filmul „Poziția copilului”,film în regia lui Călin Peter Netzer,film care a câștigat anul acesta la Berlin în cadrul  Festivalul Internațional de Film premiul Ursul de Aur și Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film).

Reprezentanții Casei de Cultură a orașului Cugir doresc ca acest demers cinematografic să continuie lunar, cu proiecția măcar a unui film românesc iar mai târziu și a unor producții străine. :„În măsura posibilităților dorim să continuăm acest demers lunar,măcar cu un film,dar este prematur să vorbim de acest lucru,întrucât dorim să vedem reacția publicului în aceste două zile de proiecții. Dacă totul va decurge bine, și noi sperăm ca acest lucru să se întâmple,și spectatorii se vor arăta doritori de noi filme,se are în vedere aducerea spre proiecție a unor producții străine”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Cugir, Lminița Birăesc.

Costul unui bilet este de 5 lei,dar acestea încă nu se găsesc se pot procura, din cauză că acestea trebuie să fie trimise de către reprezentanții firmei distribuitoare de filme.

Programul complet al evenimentului:

Duminică, 7 aprilie 2013

 • ora 11.00-Bună!Ce faci?-producție din anul 2010
 • ora 17.00-Occident-producție din anul 2002
 • ora 19.00-Poziția Copilului-producție din anul 2013-film care a câștigat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2013,premiul Ursul de Aur.

Luni, 8 aprilie 2013

 • ora 17.00-Domestic-producție din anul 2012
 • ora 19.00-Amintiri din Epoca de Aur-producție din anul 2009.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare