Rămâi conectat

Curier Județean

„Zilele Filmului Românesc” la Cugir, pe 7 şi 8 aprilie 2013

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un eveniment special de proiecție cinematografică,se va desfășura în perioada 7-8 aprilie în orașul Cugir. Este vorba despre evenimentul intitulat sugestiv  „Zilele Filmului Românesc”,eveniment care are ca scop promovarea creațiilor cinematografice autohtone din domeniu. Organizatorii au pregătit o serie de 5 filme care vor rula în zilele de duminică și luni. Evenimentul va fi găzduit de Casa de Cultură a orașului Cugir.

În urma succesului din rândul publicului cinefil cugirean,a proiecției filmului „După Dealuri”în regia lui Cristian Mungiu,proeicție după care cei prezenți au solicitat Casei de Cultură Cugir un demers prin care în Cugir să mai aibă loc astfel de seri dedicate filmului. Ca să vină în ajutorul acestora,reprezentanții din cadrul Casei de Cultură Cugir și a primăriei Cugir  au contact o firmă specializată din România în distribuirea filmelor.

Firma în cauză a aceptat ideea reprezentanților Casei de Cultură Cugir și a celor din cadrul primăriei Cugir pe motivul că firma ar avea o caravană la nivel național de proiecții de filme, și orașul Cugir ar putea fi inclus în cadrul caravenei, Cugirului alocândui-se două zile de proiecții.

În aceste două zile vor lua o serie de 5 producții autohtone românești.Capul de afiș al acestui eveniment este ținut de filmul „Poziția copilului”,film în regia lui Călin Peter Netzer,film care a câștigat anul acesta la Berlin în cadrul  Festivalul Internațional de Film premiul Ursul de Aur și Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film).

Reprezentanții Casei de Cultură a orașului Cugir doresc ca acest demers cinematografic să continuie lunar, cu proiecția măcar a unui film românesc iar mai târziu și a unor producții străine. :„În măsura posibilităților dorim să continuăm acest demers lunar,măcar cu un film,dar este prematur să vorbim de acest lucru,întrucât dorim să vedem reacția publicului în aceste două zile de proiecții. Dacă totul va decurge bine, și noi sperăm ca acest lucru să se întâmple,și spectatorii se vor arăta doritori de noi filme,se are în vedere aducerea spre proiecție a unor producții străine”, a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul Primăriei Cugir, Lminița Birăesc.

Costul unui bilet este de 5 lei,dar acestea încă nu se găsesc se pot procura, din cauză că acestea trebuie să fie trimise de către reprezentanții firmei distribuitoare de filme.

Programul complet al evenimentului:

Duminică, 7 aprilie 2013

  • ora 11.00-Bună!Ce faci?-producție din anul 2010
  • ora 17.00-Occident-producție din anul 2002
  • ora 19.00-Poziția Copilului-producție din anul 2013-film care a câștigat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2013,premiul Ursul de Aur.

Luni, 8 aprilie 2013

  • ora 17.00-Domestic-producție din anul 2012
  • ora 19.00-Amintiri din Epoca de Aur-producție din anul 2009.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Continuă activitățile polițiștilor din Alba pentru creșterea siguranței în școli: Elevii au discutat cu polițiștii despre bullying și accesarea în siguranță a rețelelor de socializare Interacțiunea cu persoane necunoscute, bullying-ul sau accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului sunt printre temele discutate de polițiști cu cei peste 600 de elevi. Polițiștii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea