Rămâi conectat

Actualitate

Zilele Filantropiei, 10 iunie–10 iulie, în centrele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013 „Zilele Filantropiei” campanie care va presupune organizarea unor acţiuni în toate aşezămintele sociale din reţeaua Bisericii Ortodoxe Române din judeţele Alba şi Mureş. În această perioadă vor avea loc acţiuni şi evenimente în casele de tip familial, centrele de zi şi cele educaţionale care oferă servicii pentru copii, în căminele pentru vârstnici, în centrele de consiliere dar şi în celelalte aşezăminte sociale.

Potrivit Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia „Zilele Filantropiei” vor presupune totodată deschiderea tuturor acestor centre sociale către cei care vor dori să le viziteze, să afle despre activitate socială derulată în cadrul acestora sau să le ofere ajutor.

„Ne dorim în această perioadă să prezentăm activitatea din reţeaua de asistenţă socială a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Dorim să facem cunoscută mai bine munca celor din asistenţa socială a Bisericii, muncă făcută cu inima curată şi cu multă dragoste pentru aproapele nostru” a spus părintele Nicolae Ignat – consilierul social al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

“Sectorul Social al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 1995, iar în prezent reţeaua de centre şi aşezăminte sociale din judeţele Alba şi Mureş, care formează Eparhia de Alba Iulia, înseamnă 88 de servicii sociale distincte. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, cu filialele acesteia, oferă servicii sociale familiilor şi copiilor în dificultate, persoanelor vârstnice şi persoanelor cu handicap, deţinuţilor, persoanelor fără adăpost, femeilor în situaţie de criză pre şi post avort, persoanelor emigrante, în total fiind vorba de aproape 5.000 de persoane.

Reţeaua socială aflată sub oblăduirea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia înseamnă 18 case de tip familial, un adăpost săptămânal, un centru de formare a deprinderilor pentru viaţă independentă, 6 centre de zi pentru copii, 11 centre educaţionale, un  centru maternal cu o capacitate pentru 6 mame, un centru rezidenţial  pentru copii, două centre şcoală specială  pentru 30 copii cu dizabilităţi, 7 centre rezidenţiale pentru vârstnici, un centru de zi pentru vârstnici, 17 servicii socio – medicale de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice cu peste 600 de beneficiari, două adăposturi pentru oamenii străzii, 5 cantine sociale, un centru de consiliere pentru femei aflate în situaţia de criză pre şi post Avort, un birou de asistenţă şi consiliere a persoanelor cu dizabilităţi, un centrul pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu handicap fizic, un centru pilot pentru persoane cu handicap, 3 locuinţe protejate pentru persoane cu handicap, un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor cu handicap, un cabinet stomatologic, un centru de consiliere pentru persoanele resortisante, un centru regional de incluziune socială a deţinuţilor, două centre de incluziune a persoanelor aflate în dificultate, un centru de resurse pentru dezvoltare personală şi un centru de zi pentru copii antepreşcolari”, se arată într-un comunicat remis presei de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea