Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ziarul Unirea, în topul celor mai vândute cotidiene din România, depășind Evenimentul Zilei sau Curierul Național

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cotidianul Unirea din județul Alba este vândut zilnic în peste 20.375 de exemplare, o cifră ce o plasează pe locul I în topul ziarelor locale și care depășește media vânzărilor ziarelor naționale Evenimentul Zilei, Puterea, sau Curierul National.

“Presa locală ia fața celei centrale”. Așa începe o analiză a presei tipărite și online din România, publicată astăzi pe portalul dailybusiness.ro, o publicație de știri și analize cu experiență în mediul online si in presa economică.

În top 5 – presa locală, realizat in functie de media totalului de vanzari pe 2012 se afla: Unirea (20.375 ziare/zi), Jurnalul Aradean (17.442), Gazeta de Sud (15.289), Tribuna (12.714), potrivit declaratiilor de difuzare publicate de Biroul Roman de Audit al Tirajelor, pentru perioada ianuarie-iunie 2012.

Topul cotidienelor centrale, generaliste din categoria quality, cu cele mai mari vanzari, pe perioada mai sus mentionata, este: Romania Libera (31.257), Adevarul (23.202), Jurnalul National (19.371),  Evenimentul Zilei (16.130), Puterea (3.195), Curierul National (3.125)

O altă concluzie este faptul că ziarele locale au avut in perioada de criză scăderi ale tirajelor mult mai mici in comparatie cu cele nationale.

Astfel, dacă din 2008 și până acum ziarul Unirea îregistra o scadere a vanzarilor de 7,2%, Jurnalul Aradean, o scadere de 18,6%, Tribuna, de 21%, in timp ce Evenimentul Zilei, ziar distribuit la nivel national, a avut o scadere in ultimii 4 ani de 69%, Jurnalul National de 70%, iar liderul in tiraje, Romania Libera a avut o scadere de 42%.

Romania Libera ramane totusi cotidianul cu cele mai mari vanzari, inregistrand in acest an o medie de peste 31.200 de exemplare vandute in fiecare zi.

Dacă în cazul cotidienelor centrale, probabil cea mai importanta cauza a scaderilor a fost cresterea puternica inregistrata de online, in ceea ce priveste presa locala, online-ul nu este principala amenintare, spun directorii ziarelor Unirea si Tribuna.

“Problemele mari nu vin din cresterea site-urilor, care sunt intr-adevar o concurenta serioasa, ci din cauza Postei”, afirma Ciul Gheorghe, director general al ziarului

“Problemele mari nu vin din cresterea site-urilor, care sunt intr-adevar o concurenta serioasa, ci din cauza Postei. Sunt foarte multe comune unde nu mai exista postasi. Localitati in care aveam sute de abonamente au ramas fara postasi, iar asta ne afecteaza foarte mult”, sustine Ciul Gheorge, directorul general al ziarului Unirea. El este de parere ca in ciuda faptului ca principalele surse de informare sunt televiziunea si Internetul inca mai sunt sate unde ziarul ramane unica sursa de informatie. Cele mai recente rapoarte ii dau dreptate, avand in vedere ca in prezent aproximativ 47% dintre români nu au folosit niciodata Internetul.

“Daca Posta nu isi modernizeaza serviciile, asta insemnand o mai buna acoperire si ziarul sa ajunga la abonati la prima ora nu seara, scaderile vor continua”, a mai declarat directorul ziarului Unirea pentru dailybusiness.ro

Ziarul „Unirea” este singurul cotidian din judeţul Alba auditat BRAT, care se vinde în toate localităţile judeţului, ca şi în alte judeţe, prin abonamente şi la vânzare liberă cu bucata.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea