Ziarul Unirea, în topul celor mai vândute cotidiene din România, depășind Evenimentul Zilei sau Curierul Național

Cotidianul Unirea din județul Alba este vândut zilnic în peste 20.375 de exemplare, o cifră ce o plasează pe locul I în topul ziarelor locale și care depășește media vânzărilor ziarelor naționale Evenimentul Zilei, Puterea, sau Curierul National.

“Presa locală ia fața celei centrale”. Așa începe o analiză a presei tipărite și online din România, publicată astăzi pe portalul dailybusiness.ro, o publicație de știri și analize cu experiență în mediul online si in presa economică.

ELIT

În top 5 – presa locală, realizat in functie de media totalului de vanzari pe 2012 se afla: Unirea (20.375 ziare/zi), Jurnalul Aradean (17.442), Gazeta de Sud (15.289), Tribuna (12.714), potrivit declaratiilor de difuzare publicate de Biroul Roman de Audit al Tirajelor, pentru perioada ianuarie-iunie 2012.

Topul cotidienelor centrale, generaliste din categoria quality, cu cele mai mari vanzari, pe perioada mai sus mentionata, este: Romania Libera (31.257), Adevarul (23.202), Jurnalul National (19.371),  Evenimentul Zilei (16.130), Puterea (3.195), Curierul National (3.125)

O altă concluzie este faptul că ziarele locale au avut in perioada de criză scăderi ale tirajelor mult mai mici in comparatie cu cele nationale.

ADEZIUNE PLUS

Astfel, dacă din 2008 și până acum ziarul Unirea îregistra o scadere a vanzarilor de 7,2%, Jurnalul Aradean, o scadere de 18,6%, Tribuna, de 21%, in timp ce Evenimentul Zilei, ziar distribuit la nivel national, a avut o scadere in ultimii 4 ani de 69%, Jurnalul National de 70%, iar liderul in tiraje, Romania Libera a avut o scadere de 42%.

Romania Libera ramane totusi cotidianul cu cele mai mari vanzari, inregistrand in acest an o medie de peste 31.200 de exemplare vandute in fiecare zi.

Dacă în cazul cotidienelor centrale, probabil cea mai importanta cauza a scaderilor a fost cresterea puternica inregistrata de online, in ceea ce priveste presa locala, online-ul nu este principala amenintare, spun directorii ziarelor Unirea si Tribuna.

“Problemele mari nu vin din cresterea site-urilor, care sunt intr-adevar o concurenta serioasa, ci din cauza Postei”, afirma Ciul Gheorghe, director general al ziarului

“Problemele mari nu vin din cresterea site-urilor, care sunt intr-adevar o concurenta serioasa, ci din cauza Postei. Sunt foarte multe comune unde nu mai exista postasi. Localitati in care aveam sute de abonamente au ramas fara postasi, iar asta ne afecteaza foarte mult”, sustine Ciul Gheorge, directorul general al ziarului Unirea. El este de parere ca in ciuda faptului ca principalele surse de informare sunt televiziunea si Internetul inca mai sunt sate unde ziarul ramane unica sursa de informatie. Cele mai recente rapoarte ii dau dreptate, avand in vedere ca in prezent aproximativ 47% dintre români nu au folosit niciodata Internetul.

“Daca Posta nu isi modernizeaza serviciile, asta insemnand o mai buna acoperire si ziarul sa ajunga la abonati la prima ora nu seara, scaderile vor continua”, a mai declarat directorul ziarului Unirea pentru dailybusiness.ro

Ziarul „Unirea” este singurul cotidian din judeţul Alba auditat BRAT, care se vinde în toate localităţile judeţului, ca şi în alte judeţe, prin abonamente şi la vânzare liberă cu bucata.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de 1 martie, Mărțișor: FELICITĂRI și URĂRI care por fi transmise prin SMS cu ocazia venirii primăverii

Mesaje de 1 martie, Mărțișor. FELICITĂRI de 1 martie. Mesaje de primăvară. Texte cu URĂRI care pot fi trimise prin… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 Comentarii

P 3 decembrie 2012 at 12:59

Cand o sa ajungeti so voi sa aveti zilnic traficul pe internet pe care il au cele doua cotidiane centrale mai sus amintite atunci o sa fiti tari. Viitorul presei este online si nu pe print. Cat credeti ca o sa mai puteti subventiona print-ul ? Sper sa realizati din timp ca investitia in print este o prostie. Bafta !

* 3 decembrie 2012 at 14:45

De acord.

Unirea face puterea 3 decembrie 2012 at 14:00

Pentru ca sunteti un ziar de calitate, veti creste atat pe net cat si in vanzari de cotidian tiparit. Felicitari!!!

bibicu 3 decembrie 2012 at 15:24

un judet sarac in care ziarul are dubla intrebuintare ambalaj pentru papa si pentru caca

RL 3 decembrie 2012 at 15:56

Romania Libera se impune prin abonamente fortate, altfel nu prea vad cine ar mai citi acel ziar. Mai are si o pozitie vadita pedelista, asa ca nu prea are cititori constanti. Ai Unirii sunt aceeasi, de zeci de ani. Constanti si fideli.

Costel* 3 decembrie 2012 at 17:23

Sigur Cotidianul Unirea este un ziar echidistant. Pana acum a fost echidistant cu PDL-ul, vom vedea echidistanta dupa 9 decembrie.

HH ( 87,53 %) 3 decembrie 2012 at 20:57

ESTE INTERESANT DE STUDIAT „FENOMENUL UNIREA”, DACA SUNT REALE CIFRELE, AVAND IN VEDERE CALITATEA ZIARULUI SI PARTIZANATUL PE CARE IL FACE ORI DE CATE ORI SE SCHIMBA PUTEREA !
Daca de exemplu este vorba si de o „intelegere” cu postasii sa faca oamenilor , mai ales la tara, abonamente numai la ” oficiosul local” ?

albaiulian 4 decembrie 2012 at 0:56

pai noi la Unirea pupam toate kururile care dau banu, in rest nu ne intereseaza nimik. echidistanditi , fara politica care da mai mult il ridicam in slavi, nu suntem partinitori doar Euro guverneaza la noi 🙂

Administrator 4 decembrie 2012 at 7:11

Bai, anonim infect, ziarul Unirea se autofinanteaza. Asta inseamna independenta in presa, adica nu pompeaza nimeni bani in el pentru a avea o anumita „linie politica„ si nici nu a primit, fara licitatie, tot panotajul din Alba Iulia, asa cum au primit altii. De fapt, nici macar un amarat de chiosc de ziare nu am reusit sa luam in Alba Iulia.
E normal sa apara publicitate in ziar, mai ales politica, lucrul asta se intampla in toata lumea civilizata, numai ca poate tu inca nu te-ai dat jos din copac.

topuri 4 decembrie 2012 at 13:30

E o performanta extraordinara. Din ce am vazut pe internet (paginademedia.ro), daca am face un top 5 national ar fi asa: 1.Click (130.000); 2.Libertatea(93.000);3.Romania Libera (30.000); 4.Gazeta Sporturilor (30.000); 5.UNIREA (20.000). Pe internet, din ce am vazut, Ziarul Unirea ar fi pe locul 40, la categoria mass-media/stiri. Sunt rezultate foarte bune pentru o institutie de presa dintr-un judet mic (ca numar de locuitori). Cat despre acei ecologisti care critica ziarul, ce sa zic, oamenii aia urasc oamenii, singura lor fericire e cand altul e in necaz. Sunt oameni bolnavi.

cristi 4 decembrie 2012 at 14:59

CEL MAI INFECT ZIAR DIN TARA, EU IL FOLOSESC CU PLACERE LA STERS GEAMURI

Bogdan 5 decembrie 2012 at 11:48

Ai dreptate

Bogdan 5 decembrie 2012 at 11:49

Ai grija! Exista riscul sa-ti zgari geamul.

Comentariile sunt oprite