Rămâi conectat

Cultură Educație

Ziarul Românul, din 8/21 noiembrie 1918, conținând Convocarea la Adunarea Națională de la Alba Iulia – exponatul lunii la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, marți, 7 august 2018, ora 11.00, va fi vernisat exponatul lunii august, Ziarul Românul, din 8/21 noiembrie 1918, conținând Convocarea la Adunarea Națională de la Alba Iulia. 

De menționat că la data de 2/15 noiembrie 1918, Consiliul Național Român Central a stabilit ca Adunarea Națională ce avea să decidă asupra soartei Transilvaniei să aibă loc la Alba Iulia.

În zilele următoare, organele de presă din Transilvania au preluat și publicat textul convocării. Acesta conține detalii cu privire la modul în care era organizată Adunarea Națională.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea