Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ZEWA a spus ADIO investiției de 120 de milioane de euro la Sebeș

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Povestea investiției de 120 de milioane de euro a grupului suedez Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) la Petrești s-a sfârșit trist pentru locuitorii municipiului Sebeș și cei ai județului Alba.

Din iulie 2013 – când Ioan Tecar, proprietarul fabricii Pehart Tec din Petrești anunța obținerea acordului de principiu al consilierilor locali din Sebeș privind scoaterea la vânzare a unui teren în suprafață de 3,5 hectare, situat lângă fabrica de hârtie, în vederea realizării aici a investiții concernului suedez – și până astăzi, acest subiect a avut parte de o mediatizare deosebită, atât la nivel local cât și național.

De la scandalurile succesive din Consiliul Local Sebeș, incapabil să vină în întâmpinarea nevoilor investitorului interesat să creeze locuri de muncă în municipiu, până la întâlnirile oficiale ale prefectului judeţului Alba cu reprezentanții companiei și apoi acțiunile unor localnici din Sebeș în vederea strângerii de semnături pentru susținerea investiției, am ajuns în sfârșit să avem confirmarea eșecului.

Omul de afaceri Ioan Tecar, care deține fabrica Pehart Tec din Petreşti, a declarat pentru zf.ro, că “tranzacția privind vânzarea fabricii de hârtie Pehart Tec către gigantul suedez SCA, care deţine brandul Zewa a fost ţinută pe loc de primăria din Sebeş, care s-a opus vânzării unui teren de 3,6 hectare, în vecinătatea fabricii Pehart Tec.”  Acesta a mai spus că tranzacția, care trebuia finalizată încă de anul trecut, a căzut tocmai din cauza acestui teren de 3,5 hectare, care a dat peste cap strategia şi planurile de investiţii ale celor de la SCA.

Există totuși și o veste bună!  Omul de afaceri nu intenţionează să mute fabrica Pehart Tec la Dej, unde proprietarul grupului MG-Tec mai deține o unitate de producţie a hârtiei, ci va continua dezvoltarea activităţii de la Petreşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea