Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de litri de pesticide EXPIRATE, confiscați de polițiștii din Alba: Reprezentanții a două societăți care le ofereau spre vânzare, cercetați penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zeci de litri de pesticide EXPIRATE, confiscați de polițiștii din Alba: Reprezentanții a două societăți care le ofereau spre vânzare, cercetați penal

În urma unor controale efectuate la două societăți comerciale specializate în comercializarea de produse de protecţia plantelor, poliţiştii au confiscat peste 90 de litri și 10 kilograme de substanțe care aveau termenul de valabilitate expirat. Au fost întocmite dosare penale.

La data de 5 mai 2022, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la două societăți comerciale din Aiud, specializate în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că reprezentanții celor două societăți ofereau, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controalelor, a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 90,5 litri și 10 kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecţia mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Controalele vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea