// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Zece voluntari, tineri și dedicați, ajută medicii și asistenții Unității de Primiri Urgențe din Alba Iulia  

Zece voluntari, tineri și dedicați, ajută medicii și asistenții Unității de Primiri Urgențe (UPU) Alba Iulia, în cadrul proiectului ”Voluntari pentru viață” și învață deopotrivă principalele măsuri de prim ajutor, la finalul proiectului urmând să susțină un examen.

Șeful UPU Alba Iulia, Aurel Crișan, a spus joi, în cadrul unei întâlniri cu presa, fiind întrebat ce proiecte are secția pe care o conduce, că cel mai mare este ”Voluntari pentru viață”, demarat alături de SMURD.

Acesta a adăugat că medicii și asistenții care merg cu autospecialele SMURD la intervenții ”au realizat ce important este să ai voluntari”.

Astfel, potrivit șefului UPU Alba, cursanții care vor absolvi toate modulele proiectului, își vor forma deprinderile necesare pentru a acorda asistența medicală de bază în cazuri fortuite.

Inițial, la aceste cursuri s-au înscris mai mulți voluntari, în jur de 30, însă zece dintre ei au trecut de modulul 1.

Aceștia au tutori asistenți, care îi supervizează, iar în următoarea perioadă vor participa la evaluări pe manechine și testări intermediare, la finalul proiectului urmând să susțină un examen.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook