Ziarul Unirea

Zăpadă frământată pe şoselele naţionale de munte

În prezent, în judeţul Alba nu există şosele naţionale blocate sau tronsoane de drumuri naţionale închise din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, ne-a declarat Ovidiu Popa, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Alba. El a precizat însă că în zona montană carosabilul este acoperit cu un strat de zăpadă amestecată cu nisip şi sare, care măsoară până la 3 centimetri, la munte traficul rutier desfăşurându-se în condiţii de iarnă. De aceea, conducătorii auto sunt atenţionaţi să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător, îndeosebi pe DN 75 Arieşeni – limită jud. Bihor, DN 1R, Ocoliş – limită jud. Cluj sau DN 67 C Şugag – Curpăt. În ultimele 3 zile, SDN Alba a mobilizat 60 de utilaje de deszăpezire: autogredere, utilaje cu lamă şi răspânditoare, echipajele de intervenţie acţionând cu 1.200 de tone de material antiderapant. În schimb, pe şoselele europene DN 1 şi DN 7 se circulă „la negru”, carosabilul fiind umed ca urmare a topirii zăpezii. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

schior 25 ianuarie 2011 at 8:31

DPL Alba rusine. Pe De la sugag la oasa si de la oasa-sureanu nu au intervenirt cu nimic iarna asta. Noroc cu patronul Popa care dezapezeste drumul de la Prigoana la sureanu. Rusine Dumitrel, rusine popescu. Apareti numai la festivitati, dar realizari zero barat.

FENESERUL 25 ianuarie 2011 at 22:38

sa va fie rusine pentru cum arata drumurile din judet.De la alba -iulia la zlatna este parca patinoarul lui ponoran.platim o caruta de bani pentru drumuri si avem ulite tip 1744 sa umbli cu carul cu boi pe ele

Comentariile sunt oprite